Ο αυθεντικός Πινόκιο περιμένει μικρούς και μεγάλους στο Mediterranean Cosmos

Είναι ένα από τα πιο κλασικά παραμύθια, αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Είναι, επίσης, γνωστός για τη μύτη του που… μεγαλώνει κάθε φορά που δεν λέει την αλήθεια. Ναι, καλά κατάλαβες. Αναφέρομαι στον Πινόκιο, αυτήν την ξύλινη κούκλα, την οποία σήμερα μπορείς να δεις κάνοντας τα ψώνια σου στο Mediterranean Cosmos. Το εμπορικό κέντρο αναβαθμίζει τη shopping εμπειρία του και εντυπωσιάζει τους μικρούς μας φίλους με τον πιο παραμυθένιο τρόπο. 

Η συνεργασία με το ίδρυμα «Fondazione Nazionale Carlo Collodi»
Πρόκειται για μία σπουδαία έκθεση, η οποία αποτελείται από μοναδικά εκθέματα που τα παιδιά μπορούν να δουν όσο εσύ απολαμβάνεις το φαγητό ή διαλέγεις ποια ρούχα θα αποκτήσεις από τα καταστήματα του αγαπημένου σου εμπορικού κέντρου. Τα εκθέματα είναι ανάμεσά σας και αυτό από μόνο του είναι συναρπαστικό! Όμως, το καλύτερο δεν σου το έχω πει ακόμα. Η έκθεση λαμβάνει χώρα υπό την αιγίδα του επίσημου ιδρύματος “Fondazione Nazionale Carlo Collodi” στην Ιταλία και του συγγραφέα του Πινόκιο, Carlo Collodi, και παρουσιάζει τον αυθεντικό Πινόκιο και την ιστορία του, όπως αυτή εκτυλίσσεται μέσα από το διάσημο βιβλίο. 

Όλα όσα θα δείτε!

Και τώρα που έμαθες τα βασικά, ήρθε η στιγμή να ρίξεις μία ματιά και στα εκθέματα που θα αντικρίσετε μόλις μπείτε οικογενειακώς στο Mediterranean Cosmos. Γιατί, αν νομίζεις ότι η έκθεση περιορίζεται απλά στον Πινόκιο, είσαι γελασμένη. Το Ξυλουργείο του Τζεπέτο, το Σπίτι της Νεράιδας, η Τρομερή Φάλαινα και άλλες πολλές σελίδες από τη ζωή του παραμυθένιου Πινόκιο “ζωντανεύουν” μπροστά στα μάτια σας. Ιδού οι βασικές ενότητες!

Ο υπέροχος και τεράστιος Πινόκιο
Δεν θα μπορούσε αυτή η σπουδαία έκθεση να ξεκινήσει διαφορετικά. Ο πρωταγωνιστής της περιμένει όλη την οικογένεια σε ένα παραμυθένιο σκηνικό και με ένα τεράστιο ξύλινο, αλλά τόσο χρωματιστό, δώρο στα χέρια του. Μην αγχώνεσαι! Θα τον βρεις από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς στο αγαπημένο σου εμπορικό κέντρο.

Το Ξυλουργείο του Τζεπέτο
Σύμφωνα με το βιβλίο, «στο εργαστήρι του ο μάστρο – Τζεπέτο, από ένα κούτσουρο μαγικό, δημιουργεί τον Πινόκιο, μια ατίθαση μικρή μαριονέτα που θέλησε να γνωρίσει τον κόσμο. Ανέμελος και ανυποψίαστος ο Πινόκιο, δίνει μια και το σκάει κι ο μάστρο – Τζεπέτο τρέχει ξοπίσω του, χωρίς να μπορεί να τον φτάσει…». Στον συγκεκριμένο ξύλινο παράδεισο, μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν όλα τα εργαλεία και υλικά που χρειάστηκε ο Τζεπέτο για να δημιουργήσει την πιο “ζεστή” ξύλινη μαριονέτα, τον Πινόκιο.

Το θέατρο με τις Μαριονέτες
«Αν και ο μάστρο – Τζεπέτο έδωσε το παλτό του για να πάρει το Αλφαβητάρι στον Πινόκιο, ένα εισιτήριο για την παράσταση με τις Μαριονέτες ήταν πιο δελεαστικό. Κίνδυνοι άγνωστοι, απομακρύνουν τον Πινόκιο από τον στόχο του, το σχολείο. Πάντα υπάρχει χρόνος για να πάω στο σχολείο. Αλήθεια υπάρχει;» διαβάζουν οι μικροί μας φίλοι στις σελίδες του κλασικού παραμυθιού, όσο ετοιμάζονται να “μπουν” στο θέατρο με τις Μαριονέτες και την πιο τρομακτική φιγούρα που έχουν δει, τον –όχι και τόσο καλό– κουκλοπαίκτη Φαγοφωτιά.

Το σπίτι της Νεράιδας
«Κοντά στη Γαλάζια Νεράιδα που του σώζει κυριολεκτικά τη ζωή από τους πονηρούς κλέφτες έχει μια δεύτερη ευκαιρία να ξεκινήσει από την αρχή, να βρει τον μάστρο – Τζεπέτο και να του ανταποδώσει την άδολη αγάπη του. Μόνο που η Νεράιδα, για να τον συνεφέρει, τον φορτώνει με μια ….μύτη μαγική. Αρκεί λοιπόν, να σταματήσει τα ψεματάκια του, μικρά ή μεγάλα, που κάνουν τη μύτη του να μεγαλώωωωωνει!». Στην προσπάθειά του να βρει τον μάστρο – Τζεπέτο, ο Πινόκιο αρχίζει τα μικρά του ψεματάκια, τα οποία, όμως, κάνουν τη μύτη του να μεγαλώνει. Η συνάντηση με τη Νεράιδα είναι κομβική, διδακτική και ζωντανή σε ένα τεράστιο παραμυθένιο σκηνικό που μπορούν να “τρυπώσουν” οι μικροί μας φίλοι.

Η χώρα της Καλοπέρασης
Και παρά την υπόσχεση «θα αλλάξω» που έδωσε για άλλη μια φορά στη Γαλάζια Νεράιδα, ο Πινόκιο παρασύρεται ξανά, από τον συμμαθητή του Σπίθα και βρίσκονται στη Χώρα της Καλοπέρασης. Είναι μια παραμυθένια χώρα γεμάτη λιχουδιές και καλοπέραση. Στο τέλος όμως το παραμυθένιο σκηνικό έχει και τον Πινόκιο με μεγάλα γαϊδουρινά αυτιά. «Εδώ κανείς δεν δουλεύει, κανείς δεν πάει σχολείο. Όλα δείχνουν τέλεια.» Είναι όμως πραγματικά;

 

Η τρομερή Φάλαινα
Μια μεγάλη φάλαινα που μέσα στην κοιλιά της έχει τον μάστρο – Τζεπέτο και τον Πινόκιο είναι μια κορυφαία στιγμή τις έκθεσης. Το σκηνικό περιλαμβάνει και ένα παλιό ναυάγιο που βρίσκεται στο εσωτερικό της Φάλαινας αλλά και ένα μοναδικό ηχοτοπίο με ηχητικά εφέ από την φουρτουνιασμένη θάλασσα. Πρόκειται για ένα μοναδικό έκθεμα που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους, όσο και το διδακτικό φινάλε του παραμυθιού. Γιατί, «όλα μπορούν να αλλάξουν με αγάπη, ειλικρίνεια και αισιοδοξία!»

Ακόμα να φορέσεις τα αγαπημένα σου ρούχα, να πάρεις το μικρό σου από το χέρι και να κατευθυνθείτε προς το Mediterranean Cosmos; Η παραμυθένια έκθεση του αυθεντικού Πινόκιο είναι διαθέσιμη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του εμπορικού κέντρου: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-21:00 και Σάββατο 10:00-20:00. Ο Πινόκιο σας περιμένει! 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ:
Sitehttps://mediterraneancosmos.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/MediterraneanCosmosOfficial
Instagram: https://www.instagram.com/mediterraneancosmosofficial/

 

 

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164