Το TLIFE μπαίνει στην κουζίνα των ξενοδοχείων για να σου δώσει μια συνταγή από τα πασχαλινά τους menu. Ο chef Αντώνης Μελάς ετοιμάζει τρυφερό χοιρινό λαιμό, με φρέσκα μυρωδικά από την ελληνική φύση και πατατούλες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400γρ. χοιρινός λαιμός
- 200γρ. mini πατάτες
- Ξύσμα και χυμό από ένα μοσχολέμονο(λάϊμ) και ένα λεμόνι
- 15γρ. φρέσκια ρίγανη
- 15γρ. φρέσκια μαντζουράνα
- 1 σκόρδο ολόκληρο
- Αλάτι, μπούκοβο
- 50γρ. ελαιόλαδο
- 200γρ. Λευκό κρασί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβουμε τον χοιρινό λαιμό σε κομματάκια 50γρ
- Αλατίζουμε και ρίχνουμε το ξύσμα από το λάιμ και το λεμόνι, μαζί με 100γρ. κρασί και το αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο μαζί με τα κοτσάνια από τα φρέσκα μυρωδικά μας
- Στη συνέχεια σουρώνουμε τα υγρά και τοποθετούμε το κρέας μας σε ταψί απλώνοντας το καλά
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και κόβουμε το μισό σκόρδο στη μέση. Το προσθέτουμε με τις φλούδες χωρίς να το καθαρίσουμε
- Κατόπιν, ρίχνουμε την μισή ποσότητα ελαιόλαδο, το υπόλοιπο κρασί και μπούκοβο (σε ποσότητα σύμφωνα με την προτίμησή μας)
- Έπειτα ψήνουμε στους 150o C για 45 λεπτά, σκεπασμένο με μια λαδόκολλα και μετά ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200οC για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά το κρέας μας.
- Ταυτόχρονα έχουμε τοποθετήσει τις πατάτες με αλάτι και ελαιόλαδο σε άλλο ταψί και τις ψήνουμε για μισή ώρα στους 160οC και στη συνέχεια για 10 λεπτά στους 200οC, μέχρι να αποκτήσουν ωραία κρούστα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ