Φυσικά και η μαγειρίτσα δεν θα λείπει από το τραπέζι σου. Συμβουλευτήκαμε τον Ξενοφώντα Πολύμερο ο οποίος μας έδωσε την δική του συνταγή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φρέσκια συκωταριά αρνιού μαζί με τα έντερα
- 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Χυμός 2 λεμονιών
- 3 κρόκοι αβγών
- ½ φλιτζάνι ρύζι γλασσέ
- Ζωμός κρέατος
- Άνηθος, αλάτι, πιπέρι μαύρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένετε και γυρίζετε σχολαστικά τα έντερα, τα περνάτε από το λεμόνι και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά
- Πλένετε την συκωταριά την ζεματίζετε με τα έντερα σε κοχλάζον νερό, τα κρυώνετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα κόβετε σε ψιλά κομματάκια.
- Τσιγαρίζετε ελαφρά το ξερό κρεμμύδι προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την ψιλοκομμένη συκωταριά, τα γυρίζετε 5-6 φορές στην κατσαρόλα και ρίχνετε τον άνηθο αλάτι και πιπέρι, στην συνέχεια ρίχνεται τον ζωμό σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει
- Προς το τέλος προσθέστε το ρύζι και μόλις τελειώσει την αβγοκόβετε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ