Δεν είναι ανάγκη να τρως κουλουράκια μέχρι του Αγίου Πνεύματος. Μπορείς πολύ απλά να χρησιμοποιήσεις τα τραγανά κουλουράκια σου σαν βάση για ένα πεντανόστιμο και δροσερό cheesecake.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 10-15 πασχαλινά κουλουράκια
- 75γρ. βούτυρο λιωμένο
- 50 γρ. αμύγδαλα ανάλατα
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- Το χυμό από ένα λεμόνι
- 500 γρ φρέσκες φράουλες
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κλωναράκι βανίλια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σπάσε ελαφρά τα κουλουράκια σε μεγάλα κομμάτια και βάλε για λίγα (2-3) λεπτά στο φούρνο στους 200oC να στεγνώσουν κι άλλο και να φύγει η υγρασία τους
- Βάλε τα κουλουράκια σε ένα πολυμίξερ και τρίψε τα να γίνουν σκόνη. Πρόσθεσε και τους ξηρούς καρπούς και χτύπησε ελαφρά να σπάσουν κι αυτοί σε κομμάτια
- Σε ταψάκι με τοιχώματα που ανοίγουν ρίξε το τριμμένο κουλουράκι και το λιωμένο βούτυρο (αν δεις πως δεν αρκεί να νοτίσει όλο το τριμμένο κουλούρι, συμπλήρωσε λίγο ακόμη βούτυρο)
- Στρώσε το νοτισμένο κουλούρι και πίεσε ελαφρά με ένα κουτάλι να φτιάξεις την τραγανή βάση του cheesecake
- Στον κάδο του μίξερ βάλε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού και χτύπησέ τα να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα
- Στρώσε την κρέμα με μια σπάτουλα και βάλε το cheesecake σου στο ψυγείο να “σταθεί”
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξε την ζάχαρη λίγη, λίγη. Όταν λιώσει όλη πρόσθεσε τις φράουλες ολόκληρες (καθαρισμένες) και ανακάτεψε προσεκτικά χαμηλώνοντας τη φωτιά
- Άφησε τη σος φράουλα στην άκρη να κρυώσει καλά για 15 λεπτά. Ρίξε τη σος επάνω από το γλυκό και άφησε και πάλι στο ψυγείο
- Ξεφόρμαρε και σέρβιρε
Tip
Για να γίνει πιο τραγανή η βάση από κουλουράκια κάνε το εξής! Στρώσε τα τριμμένα κουλουράκια σε λαδόκολλα, ράντισε με λίγο λικέρ και βάλε για 5-10 λεπτά στο γκριλ του φούρνου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ