Μια συνταγή για εσένα που δυσκολεύεσαι να βάλεις σούβλα, αλλά και για εσένα που θέλεις να μειώσεις όσο περισσότερο μπορείς τις θερμίδες και τα λιπαρά του πασχαλιάτικου μενού. Κατσικάκι βουτηγμένο σε δεκάδες μπαχαρικά που θα γίνει λουκούμι και θα σε γλιτώσει από εκατοντάδες θερμίδες!
Θερμίδες 166
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό κατσίκι κομμένο σε μερίδες
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 μικρά κομμάτια πιπερόριζα
- 4-5 πράσινες πιπεριές τσίλι
- 1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο
- 2 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 1/2 κ.σ. κύμινο σε σκόνη
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
- 2 μαύρους σπόρους κάρδαμο
- 4-5 γαρύφαλα
- 2 φύλλα δάφνης
- 6 κ.σ. σπορέλαιο
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξέπλυνε καλά το κρέας και στέγνωσε σε υφασμάτινη πετσέτα
- Λιώσε τις σκελίδες, το τζίντζερ και τις πιπεριές σε μια ομοίμορφη πάστα με ελάχιστο νερό
- Ρίξε σε ένα μπολ το κρέας, την πάστα με την πιπεριά, τον κουρκουμά, το κύμινο και 2 κ.σ. λάδι. Ανάμειξε καλά και άφησε για 5-6 ώρες να μαριναριστεί στο ψυγείο
- Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι και πρόσθεσε τα φύλλα δάφνης, το ξυλάκι κανέλας, τα γαρυφαλάκια και τους σπόρους κάρδαμου και σόταρε για 1 λεπτό
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και συνέχισε το σοτάρισμα να πάρει χρώμα
- Συνέχισε με το μαριναρισμένο κρέας και γύρισε μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα. Συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να βγουν τα υλικά πάνω από το κρέας
- Αλατοπιπέρωσε να βγάλει το κρέας τα υγρά του και χαμήλωσε τη φωτιά να σιγοβράσει στα υγρά του σκεπασμένο ανακατεύοντας ανά διαστήματα
- Αφού πάρουν σκούρο χρώμα όλα σου τα μπαχαρικά (περίπου 40-45 λεπτά)! Για να μην στεγνώσει το κρέας μπορείς να προσθέτεις λίγο χλιαρό νεράκι ανά διαστήματα
- Αφού ψηθεί το κρέας, πρόσθεσε το κόλιαντρο και κατέβασε από τη φωτιά
- Σέρβιρε με ρύζι ή ψητές πατατούλες
Tip
Μυστικό για να γίνει τυο κρέας πιο τρυφερό! Για γιουβέτσι και άλλες υπέροχες συνταγές... Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ