Πάντα μένει κρέας από το Πάσχα. Τι θα κάνεις θα το πετάξεις; Όχι, φυσικά! Θα το ανακυκλώσεις σε πεντανόστιμα πουγγάκια…
Απότ ο βιβλίο της Μάρθα Συριανάκη “Τίποτα Δεν Πάει Χαμένο. Συνταγές για οικονομικά γεύματα”, Εκδόσεις Φίλντισι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για κάθε 2 φλιτζάνια ψητό αρνί
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1/2 φλιτζάνι πλιγούρι μουλιασμένο για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. κρασί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη γέμιση με το κρέας κομμένο σε κομματάκια.
- Άνοιξε τη σφολιάτα και κόψε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
- Βάλε λίγο απότ ο μείγμα της γέμισης στο κέντρο και ένωσε την άκρες ψηλά με τα δάκτυλα φτιάχνοντας ένα πουγγί
- Λάδωσε ελαφρά ένα ταψάκι και στρώσε τα πουγγάκια σου
- Βάλε στο φούρνο στους 180oC για μισή ώρα περίπου να ροδίσουν
Tip
Δεν βάζουμε αλάτι στα υλικά μας γιατί το κρέας είναι ήδη αλμυρό...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ