Τι θα κάνεις με τα αυγά του Πάσχα; Καταπληκτικά ορεκτικά για το πασχαλινό τραπέζι… Αδειάζεις τον κρόκο, ετοιμάζεις μια υπέροχη κρέμα με μουστάρδα, μαγιονέζα και διάφορα μπαχαρικά και σερβίρεις το πιο fun και νόστιμο ορεκτικό για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ή την Κυριακή του Πάσχα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 12 αυγά σφιχτά βρασμένα
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 4 κ.σ. Μαγιονέζα
- 2 κ.σ. Κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. Μείγμα μπαχαρικών (ξηρό μαϊντανό, chives, άνηθο)
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 2 baby καροτάκια
- 12 σπόρους κάπαρης
- Φρέσκο άνηθο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ βάλε τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, το μείγμα μπαχαρικών, το σκόρδο και αλατοπιπέρο. Ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα μείγμα, σκέπασε και βάλε στο ψυγείο για μισή ώρα
- Καθάρισε τα αυγά προσεκτικά. Κόψε μια μικρή κάθετη φέτα από το κάτω μέρος ώστε το αυγό να στέκεται όρθιο
- Με μικρό κοφτερό μαχαιράκι κόψε το πάνω μέρος σαν καπάκι και αφαίρεσε τους κρόκους
- Βάλε όλους τους κρόκους σε ένα μπολ και λιώσε με ένα πιρούνι. Πρόσθεσε το τυρί, το μείγμα της μαγιονέζας και τη μουστάρδα
- Βάλε την κρέμα του κρόκου σε ένα κορνέ και γέμισε και πάλι τα ασπράδια. Μπορείς να κο κάνεις και με ένα κουταλάκι. Σκέπασε με το “καπάκι”
- Κόψε μικρά κομματάκια καρότο για το ράμφος και από κάθε κάπαρη στη μέση και βάλε για ματάκια
- Σέρβιρε. Μπορείς να τα διατηρήσεις στο ψυγείο για 4-5 μέρες
Tip
Μπορείς να βρεις το μείγμα μπαχαρικών έτοιμο στο super market. Αναζήτησε τα ειδικά φακελάκια για dressing σαλάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ