Πασχαλινά Cupcakes

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Tα cupcakes είναι παντός καιρού! Με το κατάλληλο στόλισμα μπορούν να γίνουν μια ξεχωριστή λιχουδιά για τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα. 

Συστατικά

  • Για τα cupcake: 37γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. γάλα
  • 1 βανίλια
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι
  • Για τη βουτυρόκρεμα: 300γρ. βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Πράσινο Χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Μερικά ζαχαρωτά ή σοκολατένια αυγουλάκια για το γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπησε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά. Πρόσθεσε και τη βανίλια. Συμπλήρωσε και το γάλα
  • Συνέχισε ρίχνοντας σιγά, σιγά το αλεύρι ώσπου να πάρεις μια ομοιόμορφη κρέμα
  • Στρώσε σε ταψί για cupcake καραμελόχαρτα και μοίρασε τη ζύμη σε φορμάκια cupcake. Μπορείς να κάνεις μεγάλα ή και mini cupcake
  • Ψήσε στο φούρνο στους 170oC για 16 λεπτά – τα μικρά – και 23 λεπτά τα μεγαλύτερου μεγέθους
  • Στο μεταξύ φτιάξε τη βουτυρόκρεμα. Χτύπησε όλα τα υλικά στο μίξερ να γίνει μια αφράτη κρέμα. Πρόσθεσε και χρώμα να γίνει πράσινη σαν γρασίδι. Βάλε στο ψυγείο να σφίξει ελαφρά για να μπορείς να τη διαχειριστείς
  • Βγάλε τα cupcakes από το φούρνο και άφησε να κρυώσουν πριν στολίσεις
  • Με μια μύτη με δοντάκια φτιάξε τουφίτσες επάνω στο cupcake, ώστε να δίνουν την αίσθηση καταπράσινου γρασιδιού
  • Στόλισε με τα αυγουλάκια και τα πασχαλινά cupcake σου είναι έτοιμα

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164