Μια αρωματική πίτα ό, τι πρέπει για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας που ξεκινά. Μανιτάρια, φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά και όλη η γεύση, χωρίς να “παραβιάζεις” τη νηστεία σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευσία χωριάτικο φύλλο
- 600 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα (Πορτομπέλο και μανιτάρια button) κομμένα σε φέτες
- 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. μαργαρίνη
- 1 κ.γ. ξηρό δυόσμο
- Αλάτι, κόκκινο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σόταρε το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο να γυαλίσει. Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι και το πράσο και συνέχισε για 1-2 λεπτά
- Στη συνέχεια ρίξε τα μανιτάρια και σόταρε για να μαλακώσουν
- Σβήσε με το κρασί και πρόσθεσε τον δυόσμο και αλατοπίπερο. Αφού πιει τα περισσότερα υγρά του κατέβασε από τη φωτιά
- Λάδωσε ένα στρογγυλό ταψί και παράλληλα λιώσε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι
- Στρώσε ένα φύλλο στο ταψί, αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν για να σκεάσεις στη συνέχεια. Άλειψε με τη μαργαρίνη και από πάνω πρόσθεσε ένα δεύτερο φύλλο.
- Πρόσθεσε με τον ίδιο τρόπο άλλα δύο φύλλα. Μπορείς να μοιράσεις τα κομμάτια που εξέχουν βάζοντας τα φύλλα πότε πιο δεξιά και πότε πιο αριστερά
- Άπλωσε τη μισή γέμιση καλά και σκέπασε από πάνω με δύο ακόμη φύλλα. Ρίξε την υπόλοιπη γέμιση, γύρισε τις άκρες προς τα μέσα και σκέπασε με όσα φύλλα μένουν
- Ράντισε ελαφρά την επιφάνεια με λίγη μαργαρίνη και χλιαρό νεράκι και ψήσε στο φούρνο στους 200oC για περίπου 45 λεπτά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ