Κακά τα ψέμματα! Το τσουρέκι, όσο αφράτο και νόστιμο είναι, τόσο μπελαλίδικο είναι στην παρασκευή του. Ζύμωσε, άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί! Ξαναζύμωσε, πλάσε και άφησε πάλι να ξεκουραστεί. Βρήκαμε μια συνταγή για να δοκιμάσεις την μαεστρία σου στο τσουρέκι χωρίς να παιδευτείς με πολύωρη διαδικασία. Δοκίμασέ τη…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 7 ½ φλιτζάνια αλεύρι για τσουρέκι Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 2 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζ. βούτυρο
- 1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
- 4 κρόκους αβγών
- 1/3 φλιτζ. γάλα χλιαρό
- 1 κουτ. τσαγιού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 ασπράδι αβγού ελαφρά χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας νερό
- 75 γρ. αμύγδαλα φιλέ (ασπρισμένα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180° C
- Χτύπα το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίξε τους κρόκους των αβγών έναν, έναν και το γάλα.
- Σε μεγάλο μπολ ανάμειξε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι
- Ρίξε λίγο-λίγο το αλεύρι στο μίγμα με το βούτυρο
- Πρόσθεσε το ξύσμα και ζύμωσε καλά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σου
- Πλάσε τη ζύμη σε τσουρέκια και βάλτα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
- Άλειψε κάθε τσουρέκι με το ασπράδι του αβγού, πασπάλισε με τα αμύγδαλα και ψήστα για 20′ λεπτά περίπου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ