Κουλουράκια σοκολάτας

1Ω & 20'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κάνε τα κουλουράκια του Πάσχα ακόμη πιο λαχταριστά προσθέτοντας κακάο στη ζύμη για έξτρα γεύση και υπέροχο χρώμα.
Advertisement

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. Flora με βούτυρο στο αλουμινόχαρτο
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζανιού γάλα χλιαρό
  • 4 αυγά
  • 3 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
  • 3 κ.σ. κακάο (κοσκινισμένο)
  • 150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 κρόκος αυγού χτυπημένος με λίγο γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
  • Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το flora με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα και το άρωμα βανίλιας.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο – λίγο το αλεύρι και το γάλα και ζυμώνουμε με τον γάντζο, ώσπου να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
  • Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο σους 180oC βαθμούς και στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και φτιάχνουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.
  • Αραδιάζουμε τα κουλουράκια στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10′ λεπτά περίπου

Tip

Διατηρούμε τα κουλουράκια μας σε μεταλλικό κουτί μπισκότων καλά κλεισμένο σε μέρος δροσερό.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164