Δώσε έξτρα άρωμα και γεύση στα κουλουράκια του Πάσχα, προσθέτοντας απολαυστική μαστίχα Χίου! Μια λίγο διαφορετική συνταγή για να αλλάξεις τη γεύση φέτος τη Λαμπρή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κιλό ζάχαρη
- ¾ φλιτζανιού γάλα χλιαρό
- 5 αβγά
- 130 γ. flora soft με βούτυρο (μαλακωμένο)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ μαστίχα
- ½ κ.γ. μαστίχα (σκόνη)
- 3 κ.γ. κοφτά αμμωνία
- 2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο σους 180oC βαθμούς και στρώνουμε μια – δυο λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και το ανακατεύουμε με τη μαστίχα.
- Χτυπάμε στο μίξερ το flora με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά, το γάλα και το λικέρ. Βάζουμε το γάντζο στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα και τα αλείφουμε με το χτυπημένο ασπράδι.
- Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20΄ περίπου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ