Μυρίζουν μαστίχα και πορτοκάλι τα κουλουράκια της Αργυρώς!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 500 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 3 ακέρωτα πορτοκάλια
- 2 βανίλιες
- 1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 αβγά
- 120 γρ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
- 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
- 1.350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1/2 φάκελο)
- Διάλυμα αβγού
- 2 κρόκους αβγού
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κοσκινίζουμε αλεύρι και baking powder.
- Με μίξερ, χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη για 6΄-7΄, να αφρατέψει καλά και να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.
- Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά χτυπώντας πολύ καλά το μείγμα να τα πίνει.
- Διαλύουμε την σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking.
- Από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.
- Την ώρα που προσθέτουμε το αλεύρι κρατάμε λίγο. Ίσως να μην το πάρει όλο.
- Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη.
- Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20΄ να σταθεί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC στον αέρα.
- Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες.
- Χτυπάμε με πιρούνι τα υλικά για το διάλυμα αβγού.
- Αλείφουμε με διάλυμα αβγού.
- Ψήνουμε για 25′ περίπου να ροδίσουν.
- Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Tip
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Πασπάλισε με λίγο σουσάμι πριν τα ψήσεις εάν είσαι φαν!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ