Το παραδοσιακό έδεσμα του Πάσχα ξεροψημένο στο φούρνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ολόκληρο αρνί (περίπου 10 kg)
- 200 gr βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζήτησε από τον κρεοπώλη να κόψει το αρνί στη ράχη με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να “διπλωθεί” στο ταψί.
- Χάραξε βαθιά με ένα κοφτερό μαχαίρι το αρνί στο εσωτερικό των μηρών, μία τομή σε κάθε μπούτι και στο σημείο των μασχαλών, μία σε κάθε μασχάλη.
- Γέμισε τις τομές με μπόλικο αλατοπίπερο και βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αλατοπιπέρωσε καλά και την κοιλιά του αρνιού και πρόσθεσε εκεί το υπόλοιπου βούτυρο.
- Σε ένα πιάτο ανακάτεψε άφθονο αλάτι και πιπέρι και με το χέρι σου πέρασε τρίβοντας όλο το αρνί με το μείγμα αλατοπίπερου.
- Τοποθέτησε το αρνί στο ταψί, με τρόπο που να μην προεξέχει καθόλου από τα τοιχώματα.
- Κάλυψέ το με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο “αεροστεγώς” και βάλε να ψηθεί σοτ φούρνο στους 120 βαθμούς.
- Μετά από 4,5 ώρες γύρισε το αρνί από την άλλη πλευρά, ξανασκέπασέ το καλά και συνέχισε το ψήσιμο για άλλες 4 ώρες, τσεκάροντας τακτικά με το πιρούνι αν έχει ψηθεί.
- Μόλις ψηθεί το κρέας, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί και ψήσε για άλλα 20 λεπτά, ώστε να ξεροψηθεί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ