Τρυφερό φιλέτο κοτόπουλο με τραγανή κρούστα από τριμμένο ψωμάκι, που προηγουμένως έχει παντρευτεί με το βελούδινο τυράκι La Vache Qui Rit® Light!
200 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 4 La Vache Qui Rit® Light
- 3-4 φέτες ψωμί τριμμένο
- Ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- Αλάτι, Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ: 5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- ½ ποτήρι γάλα 2%
- 2 κ.σ. Μαργαρίνη
- Αλάτι, πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ: 3 ώριμες ντομάτες
- 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
- Μερικά φυλλαράκια μαϊντανού
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Μπαλσάμικο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στάξε μια σταγόνα ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και σόταρε ελαφρά το σκορδάκι.
- Ρίξε και το ψωμί να φρυγανιστεί και να γίνει τραγανό. Στο τέλος πρόσθεσε και μοσχοκάρυδο
- Χτύπησε τα φιλέτα σε ξύλο να ανοίξουν καλά και να γίνουν λεπτά.
- Κόψε κάθε φιλέτο σε τέσσερις λωρίδες
- Άλειψε 1 La Vache Qui Rit® Light για κάθε δύο κομμάτια κοτόπουλο και βούτηξέ τα στο τριμμένο ψωμάκι
- Βάλε στο γκριλ του φούρνου για 15-20 λεπτά φροντίζοτνας να γυρίζεις και από τις δύο πλευρές
- Μπορείς προαιρετικά και για να γίνει πιο εύκολο το πανάρισμα να περάσεις το κοτόπουλο από ένα χτυπημένο αυγό, αφού τα έχεις αλείψει με το La Vache qui rit Light
- Στο μεταξύ βάλε τις πατάτες να βράσουν καλά σε μπόλικο νερό
- Αλάτισε και λιώσε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη μαργαρίνη, το γάλα, αλατοπιπέρο και μοσχοκάρυδο
- Κόψε τις ντοματούλες μαζί με το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό, ράντισε με λίγο ελαιόλαδο
- και μπαλσάμικο και αλατοπιπέρωσε
- Σέρβιρε τα κομματάκια κοτόπουλο με τον πουρέ και τη σαλάτα μαζί
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ