Δροσερή μους για τις ώρες που έχεις ανάγκη ένα γλυκάκι… Το γιαούρτι παντρεύεται τέλεια με το τυρί κρέμα La Vache Qui Rit® Light και το αποτέλεσμα είναι βελούδινο, απολαυστικό και φυσικά ελαφρύ! Διάλεξε μία ή και τις τρεις προτάσεις σερβιρίσματος. Γιατί το παν στη ζαχαροπλαστική είναι η ποικιλία!
150 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 2 βανίλιες (Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και 1 κ.γ. εκχύλισμα φυσικής βανίλιας που έχει πιο έντονο άρωμα και γεύση)
- 400 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 200 γρ. τυρί κρέμα La Vache Qui Rit® Light
- 150 γρ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
- Κανέλα σε σκόνη
- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΕΥΣΕΩΝ: Με τριμμένο μπισκότο – 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη & 2-3 μπισκότα πτι μπερ τριμμένα
- Με πούλπα ροδάκινου: 1 ροδάκινο καθαρισμένο και λιωμένο
- Με τριμμένα αμύγδαλα: 100 γρ. χοντροτριμμένα αμύγδαλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Με ένα σύρμα χτύπησε εντατικά το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, ώσπου να αποκτήσει λεία και κρεμώδη υφή
- Πρόσθεσε και το τυρί κρέμα και ανακάτεψε καλά
- Βάλε την φυτική κρέμα στο μίξερ και χτύπησε στη δυνατή σκάλα να πάρεις μια αφράτη σαντιγί
- Με μια σπάτουλα ενσωμάτωσε την σαντιγί στο γιαούρτι, ανακατεύοντας ελαφρά από πάνω προς τα κάτω για να διατηρήσεις τον όγκο της μους
- Άφησε στο ψυγείο την μους να παγώσει για τουλάχιστον μία ώρα
- Αν θέλεις να κάνεις την γεύση τριμμένο μπισκότο, πρόσθεσε στο πρώτο βήμα μαζί με το γιαούρτι το κακάο και πασπάλισε με τριμμένο μπισκότο
- Για το ροδάκινο, απλά ανάμειξε την πούλπα ροδάκινου μαζί με το τυρί κρέμα πριν ενσωματώσεις τη σαντιγί
- Τέλος αν θέλεις να ετοιμάσεις τα αμύγδαλά, απλά πρόσθεσέ τα πριν αφήσεις τη μους στο ψυγείο να κρυώσει
- Σέρβιρε με κανέλα σε σκόνη
Tip
Η μους δένει εκπληκτικά με τα περισσότερα φρούτα! Κόψε σε κομματάκια και σέρβιρε...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ