Τύλιξε το αγαπημένο σου τρίγωνο τυρί σε τρυφερό κοτόπουλο και σέρβιρε με μια ξεχωριστή σος από κεράσια.
Θερμίδες 220/Μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και πεπλατυσμένα
- 6 τρίγωνα La Vache Qui Rit® Light
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1/4 του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
- 1/4 του φλιτζανιού νερό & 1 κ.σ. νερό
- 1 1/2 κ.γ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
- Για τη σος κεράσι: ½ κιλό κεράσια χωρίς το κουκούτσι
- 1 φλιτζάνι μηλόξυδο
- ½ του φλιτζανιού λευκό ξύδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινο μήλο καθαρισμένο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κυβάκια
- ¼ του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- ¼ του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 2 κ.σ. Λιωμένο φρέσκο τζίντζερ
- Μείγμα μπαχαρικών
- 1 κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζήτησε από τον χασάπη να σου χτυπήσει τα στήθη κοτόπουλο να ανοίξουν
- Μοίρασε τα τυράκια (τρία και τρία) στα δύο φιλέτα κοτόπουλου και τύλιξε κάθε ένα σε ρολάκι. Στερέωσε καλά με οδοντογλυφίδα
- Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγανάκι και θωράκισε τα ρολάκια σου να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα
- Πρόσθεσε το κρασί, το 1/4 του φλιτζανιού νερό και σκέπασε το κατσαρολάκι
- Άφησε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά να πάρει χρώμα το κοτοπουλάκι σου
- Βγάλε τα ρολάκια σε μια πιατέλα και πρόσθεσε στο κατσαρολάκι το νισεστέ λιωμένο στο υπόλοιπο νερό
- Ανακάτεψε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλου να δέσει η σαλτσούλα σου και σέρβιρε επάνω από το κοτόπουλο
- Στο μεταξύ ετοίμασε τη σος κεράσι: Βάλε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και άφησε να πάρουν βράση. Σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει για 1 ώρα ανακατεύοντας περιοδικά
- Αφαίρεσε το καπάκι και συνέχισε το βράσιμο να πάρεις μια πηχτή, ομοιόμορφη σος
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ