Φανταζόσουν ποτέ πως δύο τόσο ξεχωριστές κουζίνες του κόσμου θα γίνονταν ένα; La Vache Qui Rit® Light σε τραγανή ελληνική σπανακόπιτα! Απλά απολαυστική…
180 Θερμίδες/Μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 χωριάτικα φύλλα
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 1/4 του κιλού λάπατα ή άλλα χόρτα της επιλογής σου
- 1/4 του κιλού φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 10 τρίγωνα La Vache Qui Rit®Light
- 1 ποτήρι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο – Συν 1 φλιτζανάκι του καφέ για να αλείψεις τα φύλλα
- 2 αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε και πλύνε τα χόρτα και τα μυρωδικά. Ψιλόκοψέ τα όλα μαζί σε μια μεγάλη λεκάνη, αλάτισε και άφησε να βγάλουν τα υγρά τους
- Στύψε με το χέρι να φύγουν τα πολλά νερά και πρόσθεσε τα τρίγωνα τυράκια κομμένα σε μικρά κομματάκια, μαζί με τα αυγά, το γάλα, μπόλικο πιπέρι και το ελαιόλαδο
- Μοίρασε τα χόρτα σε 2 μέρη και στρώσε 3 φύλλα σε μεγάλο τετράγωνο ταψί
- Άπλωσε τη μισή ποσότητα από τα χόρτα και σκέπασε με 2 φύλλα, λάδωσε τα φύλλα και από πάνω πρόσθεσε τα υπόλοιπα χόρτα
- Κάλυψε με τρία ακόμη φύλλα και δίπλωσε τις άκρες τους, στο χείλος του ταψιού
- Χάραξε σε κομμάτια τα φύλλα! Ανακάτεψε σε ένα μπολ λίγο νερό με ελαιόλαδο και ράντισε όλη την πίτα
- Ψήσε στους 200oC για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να πάρει ωραίο χρώμα. Τσέκαρε αν η πίτα έχει ψηθεί και από κάτω, ανασηκώνοντας ελαφρά την άκρη ενός κομματιού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ