Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει απειλητικά και εσύ θες να ετοιμάσεις κάτι νόστιμο, αλλά χωρίς πολύ κόπο. Σου έχουμε τη λύση! Σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλου με μία μαρινάδα που θα ταξιδέψει τον ουρανίσκο σου σε μέρη εξωτικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 καλαμάκια με κρέας κοτόπουλου
- 1/4 του φλιτζανιού μαρμελάδα μάνγκο
- 1 κουτ. της σούπας φυστικοβούτυρο
- 2 κουτ. της σούπας soy sauce
- 100 γρ. πράσινα σαλατικά της επιλογής
- 3 μικρά ραπανάκια, κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας με χαμηλά λιπαρά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε ένα μπολ ενώνεις το φυστικοβούτυρο, τη μαρμελάδα μάνγκο και τη soy sauce. Ανακατεύεις μέχρι να “δέσει” η μαρινάδα σου.
- Αφήνεις δύο κουταλιές της σούπας στην άκρη και με ένα πινέλο απλώνεις τη μαρινάδα στα σουβλάκια σου.
- Ψήνεις τα σουβλάκια σου σε προθερμασμένο γκριλ για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις το γάλα καρύδας με τις δύο κουταλιές από το μείγμα που άφησες στην άκρη. Ανακατεύεις και “δένεις” για 6-7 λεπτά.
- Ψιλοκόβεις τα λαχανικά σου και τα ραπανάκια και τα ενώνεις σε ένα μπολ με δύο κουταλιές soy sauce.
- Σερβίρεις τα σουβλάκια σου και περιχύνεις τη sauce με το γάλα καρύδας. Συνοδεύεις με τα λαχανικά σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ