Πλούσιες σε άμυλο, οι πατάτες είναι ιδανικές για να χορτάσεις χωρίς να χαλάσεις τη σιλουέτα σου. Ο συνδυασμός τους με γιαούρτι είναι κάτι παραπάνω από εθιστικός.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι με 2% λιπαρά
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 4 αβγά
- Χυμός ενός λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο (για το γαρνίρισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό βράζεις τις πατάτες για περίπου 30 λεπτά ή απλά να λιώσουν.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζεις τα αβγά, μέχρι να γίνουν σφιχτά.
- Αφού ολοκληρώσεις τις παραπάνω διαδικασίες, σε ένα μπολ σαλάτες προσθέτεις τις πατάτες, τα αβγά και το μπέικον.
- Σε ένα μπλέντερ, προσθέτεις το τυρί, το κεσεδάκι γιαούρτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το χυμό ενός λεμονιού. Χτυπάς μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
- Περιχύνεις με το μείγμα τις πατάτες, τα αβγά. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και μοιράζεις σε μπολάκια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ