Τέσσερις υπέροχες γυναίκες σπάνε τα στερεότυπα

Η όγδοη μέρα του Μαρτίου είναι αφιερωμένη στη γυναίκα. Για την ακρίβεια είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και μνήμης των αγώνων της στις αρχές του 20 αιώνα, όπου πάλεψε για τα δικαιώματά της. Και κέρδισε. Έκτοτε άλλαξαν πολλά, αλλά η δύναμη και η ομορφιά κάθε γυναίκας στον πλανήτη συνεχίζουν να εμπνέουν και να αποτελούν οδηγό για κάθε μία ξεχωριστά. 

Η ομορφιά άλλωστε είναι δύναμη, είναι κοινότητα, είναι αποδοχή. Και η Sephora στηρίζει το συγκεκριμένο τρίπτυχο. Αυτός είναι ο λόγος που υποστηρίζει πως η Ημέρα της Γυναίκας είναι ορόσημο και η καλύτερη ευκαιρία να γιορτάσεις το παρελθόν και το παρόν και να σχεδιάσεις ταυτόχρονα το μέλλον. 

Και δεν μένει σε αυτό μόνο. Συνεργάζεται με τον οργανισμό «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» διοργανώνοντας μια ολοκληρωμένη σειρά δράσεων πάντα με επίκεντρο τη γυναίκα! Οι «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» ιδρύθηκαν το 2019. Πρόκειται για την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών στην Ελλάδα. Τρία χρόνια μετά, είναι μία αστική και μη κερδοσκοπική επιχείρηση που βοηθά τις γυναίκες να αποκτήσουν δύναμη και αυτοπεποίθηση, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δράσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Κι αν αναρωτιέσαι τι ακριβώς περιλαμβάνουν οι συγκεκριμένες δράσεις, δες όλες τις λεπτομέρειες στη συνέχεια. 

Ένα διαδραστικό online workshop για το προσωπικό της Sephora με συντονίστρια την Νεφέλη Χατζηιωαννίδου. Kατά τη διάρκεια του workshop θα συμμετέχουν η Μαίρη Συνατσάκη και η Κατερίνα Βρανά οι οποίες θα εξομολογούνται τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Στο workshop θα προσεγγίσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τονίζοντας σημαντικά ζητήματα όπως η έμφυλη προκατάληψη αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης. 

Σειρά έχει μια social media ενέργεια, στην οποία συμμετείχαν οι Μαίρη Συνατσάκη, Κατερίνα Βρανά, Σουζάνα Κεγγίτση και η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου. 

Πρόκειται για ένα Social Media Video που θα δείχνει τις τρεις  Influencers, μαζί με τη Νεφέλη Χατζηιωανννίδου, να αντιμετωπίζουν και να «σπάνε», με τον δικό τους τρόπο, στερεοτυπικές εκφράσεις: “Δεν υπάρχει φιλία μεταξύ γυναικών”. “Δεν μπορείς να κάνεις πια θέατρο”. “Εσύ είσαι όμορφη, δεν χρειάζεται να σπουδάσεις”. Τα “Δεν” αποτελούν παρελθόν. Η ομορφιά της γυναίκας κρύβεται στη δύναμή της και η Sephora #BreakTheBias.

Το moto είναι τρεις μικρές λέξεις ενωμένες: Breakethebias. Τι σημαίνει; Ότι όλοι μαζί μπορούμε να σπάσουμε τα στερεότυπα για έναν κόσμο ίσο μεταξύ των φύλων, έναν κόσμο όπου η διαφορά εκτιμάται, χωρίς προκαταλήψεις και διακρίσεις.

#sephora_greece #BreakTheBias #yperoxes.gynaikes

 

 

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164