Συνταγή για μους σοκολάτας με χαλβά

2 ώρες και 40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα γλυκό πραγματικά απόλαυση. Ένα γλυκό που ετοιμάζεις πανεύκολα και απολαμβάνεις ευκολότερα. 

Συστατικά

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά βιολογικά
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. χαλβά ταχινένιος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε ένα μπολ χτυπάς τα ασπράδια από τα αβγά μέχρι να “δέσουν”.
  • Παράλληλα, χτυπάς την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει.
  • Γεμίζεις μία κατσαρόλα με νερό, αφήνεις να βράσει, τοποθετείς από πάνω ένα μεταλλικό σκεύος και λιώνεις την κουβερτούρα.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάς τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτεις την κουβερτούρα. Ανακατεύεις και ενώνεις. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
  • Λιώνεις τον χαλβά και τον προσθέτεις στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύεις δυνατά.
  • Τοποθετείς την μους σε μπολάκια και την αφήνεις στο ψυγείο για 2 ώρες.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164