Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Τέλος στον «εμφύλιο πόλεμο» με την αδερφή του

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και η ετεροθαλής αδελφή του Άννα ήταν μέχρι πρότινος «στα μαχαίρια». Τα δύο παιδιά του αείμνηστου Γρηγόρη Μπιθικώτση ξεκίνησαν μια μεγάλη κόντρα μεταξύ τους, με αφορμή το ποιος θα διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του πατέρα τους.

Ωστόσο όπως αποκαλύπτει ο γνωστός τραγουδιστής στην εφημερίδα Espresso και τον Ηλία Μαραβέγια, η «κόντρα» έλαβε τέλος!

«Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ενωθούμε με την Άννα και να γιορτάσουμε τον πατέρα μας παντού, όπως του αξίζει. Έτσι κι αλλιώς, τα είχαμε βρει μεταξύ μας πολύ νωρίτερα…» δηλώνει στην «Espresso» ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και συνεχίζει: «Εφόσον λοιπόν με την αδελφή μου είμαστε πλέον μια γροθιά, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε κιόλας σε τούτη την παράσταση, την οποία έχουμε επιμεληθεί από κοινού. Η Άννα έχει γράψει τα κείμενα, ενώ κάνει και την αφήγηση, συνδέοντας τη ζωή του πατέρα μας με τα τραγούδια του.

Όσο για μένα, τον τραγουδώ έχοντας γύρω μου τα μέλη της Λαϊκής Ορχήστρας Γρηγόρη Μπιθικώτση. Ουσιαστικά είναι μια παράσταση μέσα από την οποία ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερα τον πατέρα μας ως άνθρωπο και καλλιτέχνη, καθώς περιλαμβάνει όλους τους μεγάλους σταθμούς της ζωής και της καριέρας του».

Η μουσική παράσταση «100 χρόνια Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2022», που έκανε πρεμιέρα με επιτυχία στις 25 Ιανουαρίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γρηγορίου, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», κλείνει τώρα ραντεβού με το κοινό στις 7 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Δεν είναι τυχαία μάλιστα ούτε αυτή η ημερομηνία, αφού στις 7 Απριλίου του 2005 ο «σερ» του ελληνικού τραγουδιού, όπως τον είχε αποκαλέσει πρώτος σε χρονογράφημά του ο Δημήτρης Ψαθάς, έφυγε από τη ζωή, περνώντας στην αθανασία.

Η παράσταση για τον τραγουδιστή της «Ρωμιοσύνης», που θα περιοδεύσει αρχικά σε Ελλάδα και Κύπρο και έπειτα στην ομογένεια, όπου υπάρχουν Έλληνες, λειτούργησε ως αφορμή για να έρθουν πάλι κοντά τα δύο παιδιά του, ο Γρηγόρης και η Άννα Μπιθικώτση, οι οποίοι είχαν κοντραριστεί πριν από λίγα χρόνια.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164