Συνταγή για cheesecake με σοκολάτα

30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το cheesecake είναι ένα από τα αγαπημένα σου γλυκά και είμαι σίγουρη πως η εκδοχή που σου προτείνω σήμερα θα σε ξετρελάνει αφού συνδυάζεται με τη σοκολάτα. Εύκολο, δροσερό και λαχταριστό θα σου φτιάξει την ημέρα. 

Συστατικά

Για τη βάση θα χρειαστείς
  • 2 συσκ. μπισκότα γεμιστά
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. φουντούκι τριμμένο
Για τη γέμιση
  • 400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 700 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3  αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 συσκ. γεμιστά μπισκότα

Για την ganache

  • 150 γρ. σοκολάτα 60%
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.σ. ρούμι
  • 1 κ.σ. μέλι

 

Τρόπος Μαγειρέματος

Βάση

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στον αέρα στους 160ºC.
  • Βουτυρώνεις μια φόρμα.
  • Θρυμματίζεις τα μπισκότα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας για να πάει παντού.
  • Απλώνεις το μίγμα στη φόρμα και στα πλαϊνά της μέρη.
  • Με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι ισιώνεις τη βάση.
  • Σκορπάς το κροκάν και αφήνει τη βάση να ψηθεί για 10 περίπου λεπτά.
  • Την βγάζεις από το φούρνο και την αφήνεις να κρυώσει.

Γέμιση

  • Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνεις να κρυώσει.
  • Ρίχνεις σε ένα μπολ τυρί κρέμα και το χτυπάς με το μίξερ.
  • Προσθέτεις τη ζάχαρη και συνεχίζεις το χτύπημα ή εναλλακτικά ανακατεύεις το μίγμα με το σύρμα.
  • Ρίχνεις ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια τη σοκολάτα και τις βανίλιες.
  • Ανακατεύεις το μείγμα και ρίχνεις το γιαούρτι και τα μπισκότα.
  • Απλώνεις τη γέμιση στη βάση και τη βάζεις στο φούρνο για μία περίπου ώρα.

Ganache

  • Ζεσταίνεις την κρέμα.
  • Ρίχνεις τη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτεις τη ζεστή κρέμα.
  • Περιμένεις 2-3 λεπτά και γυρνάς το μείγμα με ένα κουτάλι ή τη σπάτουλα.
  • Προσθέτεις το ρούμι και το μέλι και ανακατεύεις καλά.
  • Ρίχνεις τη ganache στο cheesecake και το βάζεις στο ψυγείο.
  • Είναι έτοιμο.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164