Το cheesecake είναι ένα από τα αγαπημένα σου γλυκά και είμαι σίγουρη πως η εκδοχή που σου προτείνω σήμερα θα σε ξετρελάνει αφού συνδυάζεται με τη σοκολάτα. Εύκολο, δροσερό και λαχταριστό θα σου φτιάξει την ημέρα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη βάση θα χρειαστείς
- 2 συσκ. μπισκότα γεμιστά
-
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
50 γρ. φουντούκι τριμμένο
Για τη γέμιση
- 400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 700 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1/2 συσκ. γεμιστά μπισκότα
Για την ganache
- 150 γρ. σοκολάτα 60%
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 2 κ.σ. ρούμι
- 1 κ.σ. μέλι
Τρόπος Μαγειρέματος
Βάση
- Προθερμαίνεις το φούρνο στον αέρα στους 160ºC.
- Βουτυρώνεις μια φόρμα.
- Θρυμματίζεις τα μπισκότα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας για να πάει παντού.
- Απλώνεις το μίγμα στη φόρμα και στα πλαϊνά της μέρη.
- Με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι ισιώνεις τη βάση.
- Σκορπάς το κροκάν και αφήνει τη βάση να ψηθεί για 10 περίπου λεπτά.
- Την βγάζεις από το φούρνο και την αφήνεις να κρυώσει.
Γέμιση
- Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνεις να κρυώσει.
- Ρίχνεις σε ένα μπολ τυρί κρέμα και το χτυπάς με το μίξερ.
- Προσθέτεις τη ζάχαρη και συνεχίζεις το χτύπημα ή εναλλακτικά ανακατεύεις το μίγμα με το σύρμα.
- Ρίχνεις ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια τη σοκολάτα και τις βανίλιες.
- Ανακατεύεις το μείγμα και ρίχνεις το γιαούρτι και τα μπισκότα.
- Απλώνεις τη γέμιση στη βάση και τη βάζεις στο φούρνο για μία περίπου ώρα.
Ganache
- Ζεσταίνεις την κρέμα.
- Ρίχνεις τη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτεις τη ζεστή κρέμα.
- Περιμένεις 2-3 λεπτά και γυρνάς το μείγμα με ένα κουτάλι ή τη σπάτουλα.
- Προσθέτεις το ρούμι και το μέλι και ανακατεύεις καλά.
- Ρίχνεις τη ganache στο cheesecake και το βάζεις στο ψυγείο.
- Είναι έτοιμο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ