Η υπόθεση της Πάτρας συνεχίζει να απασχολεί το Πανελλήνιο, το οποίο παρακολουθεί συγκλονισμένο τις εξελίξεις γύρω από τον θάνατο των τριών παιδιών.
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και στη Σόνια Καζόνι και μίλησε για την υπόθεση και όσα βαραίνουν τη μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ξεκίνησε από τους ίδιους, αλλά με άλλα δεδομένα: Στην πρώτη συνέντευξη είχαν βγει να μιλήσουν για το δράμα που βίωναν. Δεν είχε γίνει ακόμα η εισαγγελική παρέμβαση.
Ακριβώς. Ουσιαστικά οι γονείς είναι αυτοί που έδωσαν όλα τα επιστημονικά δεδομένα στους δημοσιογράφους. Έκαναν μια πρώτη ανακοίνωση με τις αιτίες θανάτου, μετά κι άλλη με τοξικολογικά και ιστολογικά ευρήματα. Οι ίδιοι έδιναν στην κοινή γνώμη τα στοιχεία των παιδιών τους. Η αντίδραση που έχει σήμερα ο κόσμος ξεκινά από την ίδια την οικογένεια. Μέλη της ακόμα και σήμερα βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις στα κανάλια. Η οικογένεια φαίνεται να συμμετέχει σε όλο αυτό με τη θέλησή της – αν δεν είχε εξαρχής αυτή τη στάση, θα ήταν και καταδικαστέο τα ΜΜΕ να ασχολούνται τόσο έντονα με τα προσωπικά δεδομένα μιας οικογένειας.
Έχει ξεκινήσει έρευνα και για τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας. Πιστεύετε ότι θα έχουμε νέες εξελίξεις;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υπάρχει σχεδόν βεβαιότητα πως και οι δύο πρώτες περιπτώσεις αποδίδονται σε εγκληματική ενέργεια. Δεν θέλω να προτρέχω ως προς τις αιτίες θανάτου γιατί σέβομαι τους συναδέλφους μου που χειρίζονται την υπόθεση, αλλά από τη στιγμή που ξεκλείδωσε η υπόθεση της Τζωρτζίνας και έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά και γενετικά αίτια στα δύο πρώτα παιδιά είναι θέμα ημερών να αποδειχθεί πως πρόκειται για τρεις δολοφονίες.
Οι αρχές πρέπει πλέον να διερευνήσουν αν έχει χρησιμοποιηθεί ο ίδιος μηχανισμός, γιατί είναι πολύ πιθανό να μην έχει χρησιμοποιηθεί ο ίδιος. Και είναι πιθανό οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε όλο αυτό να διευρυνθούν.
Σε τηλεοπτική σας εμφάνιση είπατε πως στην περίπτωση της Ίριδας, του 6 μηνών βρέφους, υπάρχουν πιο πολλά στοιχεία πως επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Σε ποια στοιχεία αναφέρεστε;
Αναφέρομαι στο πανάκι που είχε κηλίδες αίματος, στα τραύματα στο στόμα, τις αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας στον εγκέφαλο, στο έντονο πνευμονικό οίδημα. Όταν ένα πανάκι έχει σταγόνες με αίμα, το πρώτο που αναζητά ο ιατροδικαστής είναι από πού προήλθε η αιμορραγία. Στο σώμα του βρέφους δεν υπήρχε κάποια αιμορραγία παρά μόνο στο στόμα, γιατί είχε βρεθεί λύση του βλενογόνου, ένα σχίσιμο του βλενογόνου, δηλαδή. Και αυτό είναι μια πάρα πολύ σοβαρή ένδειξη.
Φωτογραφία: Ολυμπία Κρασαγάκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ