Συνταγή: Pizza νηστίσιμη με λαχανικά

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Pizza η αγαπημένη. Ακόμη και την Μεγάλη Εβδομάδα μπορείς να την απολαύσεις αρκεί να είναι νηστίσιμη. Είναι σίγουρο πως θα την λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι του σπιτιού. 

Συστατικά

Ζύμη

  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ.  νερό
  • 5 γρ. μαγιά, ξερή
  • αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

Πίτσα

  • 4 μανιτάρια, κομμένα
  • 6 κ.σ. σάλτσα
  • 4 κ. σ. ελιές κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • Ρόκα
  • Καλαμπόκι κονσέρβα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, προσθέτεις τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύεις καλά και την αφήνεις στην άκρη για 5 περίπου λεπτά.
  • Ρίχνεις στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και το μείγμα με τη μαγιά. Χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  • Βάζεις τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ που έχεις αλείψει με λάδι, τη σκεπάζεις με μια πετσέτα και την αφήνεις για 1.5 περίπου ώρα μέχρι να φουσκώσει.
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C.
  • Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την κόβεις σε δύο μέρη και την απλώνεις στο ταψί που έχεις λαδώσει.
  • Ρίχνεις πάνω στη ζύμη τη σάλτσα και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταία τη ρόκα.
  • Προσθέτεις τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και την αφήνεις να ψηθεί 15 περίπου λεπτά.
  • Όταν η ζύμη πάρει χρώμα η pizza είναι έτοιμη.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164