Αν θέλεις να αποφύγεις το κρέας τις επόμενες ημέρες, μιας και το παράκανες το Πάσχα μπορείς αντί για σαλάτα ή σούπα να φτιάξεις ζυμαρικά με αγκινάρες. Ένα δροσερό και ελαφρύ γεύμα που θα απολαύσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο (1/2 κιλό) ταλιατέλες ολικής άλεσης
• 4 αγκινάρες καθαρισμένες
• 2 μέτρια λεμόνια
• 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 3 κουταλιές της σούπας άνηθο
• αλάτι
• πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίζεις καλά τις αγκινάρες και τις κόβεις σε 6 ίσα κομμάτια
- Τις τρίβεις με λεμόνι για να μην μαυρίσουν και τις βάζεις σε ένα μπολ με νερό και τις λεμονόκουπες μαζί
- Αφού τις βγάλεις από το νερό ρίχνεις λίγο αλεύρι και τις σοτάρεις σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο
- Σβήνεις με το κρασί και ρίχνεις ένα ποτήρι νερό
- Τις αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζεις τις ταλιατέλες ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία
- Τις στραγγίζεις καλά, τις ρίχνεις στην κατσαρόλα και πάλι και προσθέτεις τις αγκινάρες
- Ανακατεύεις απαλά με μία ξύλινη κουτάλα
- Σερβίρεις στο πιάτο και στολίζεις με λίγο άνηθο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ