Πάτρα: Η επιμονή της Ρούλας Πισπιρίγκου να μη γίνει η νεκροτομή στην Αθηνά – Οι καταθέσεις των γιατρών για τη στάση της

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η 33χρονη από την Πάτρα ήταν απόλυτα ψύχραιμη, επίμονη και χωρίς να κλάψει στιγμή για τον θάνατο του παιδιού της. Αυτά είναι και τα κοινά σημεία στα όσα ισχυρίζονται οι γιατροί της Τζωρτζίνας τις κρίσιμες ώρες που η άτυχη 9χρονη έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Mια μάχη που τελικά έχασε…

Όταν οι προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν στη ζωή τη Τζωρτζίνα σταματούν μετά από σχεδόν μία ώρα, οι γιατροί συναντούν τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο γραφείο τους για να της ανακοινώσουν την τραγική είδηση. Η αντίδρασή της όμως, τους ξαφνιάζει….

To T-live αποκαλύπτει τι υποστήριξαν οι γιατροί στις καταθέσεις τους για την 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Βγαίνοντας από το θάλαμο είδα τη μητέρα που εκείνη την ώρα έβγαινε από το γραφείο των ιατρών όπου μόλις της είχε ανακοινωθεί ο θάνατος της Τζωρτζίνας. Της είπα συλλυπητήρια και εκείνη με ευχαρίστησε για την άμεση παρέμβασή μας. Είδα μια γυναίκα ψύχραιμη που δεν έκλαιγε. Λίγα λεπτά μετά είδα τον πατέρα. Εκείνος ήταν καταβεβλημένος και τα μάτια του φαίνονταν κλαμένα» υποστηρίζει η παιδίατρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού».

Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο άνθρωπος που ήταν κοντά της όσο κανείς άλλος, στις απώλειες των παιδιών της περιέγραφε σε συνέντευξή της στον Γιώργο Σόμπολο και στις «Αλήθειες με τη Ζήνα» μια διαφορετική εικόνα για την 33χρονη.

Η ερώτηση που «πάγωσε» τον γιατρό

Δεν ήταν όμως μόνο ο συγκεκριμένος παιδίατρος που είδε κάτι να μην πηγαίνει καλά με τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Την ώρα που κάναμε την ανάνηψη με ρώτησε αν γνωρίζω αν δουλεύει ο βηματοδότης. Η αλήθεια είναι ότι όταν ανακοινώνεις σε ένα γονιό ότι το παιδί του ουσιαστικά έχει φύγει από τη ζωή και κάνεις προσπάθεια να το επαναφέρεις, δεν περιμένεις να σε ρωτήσει αν δουλεύει ο βηματοδότης. Αυτή η ερώτηση της μου έκανε εντύπωση» καταθέτει εντατικολόγος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού».

Η αγωνία της Ρούλας Πισπιρίγκου για το αν δουλεύει ο βηματοδότης “πάγωσε” τον γιατρό, αφού δεν περίμενε ποτέ να ερωτηθεί κάτι τέτοιο από μια μητέρα που χάνει το παιδί της. Οι ερωτήσεις όμως της 33χρονης συνεχίζονταν και μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, πάντα με εντυπωσιακή ψυχραιμία, σύμφωνα με τους γιατρούς. Αυτή τη φορά για το που θα γίνει η νεκροτομή…

Η επιμονή για τη νεκροτομή

«Εγώ ενημέρωσα τη μαμά, ότι το παιδί κατέληξε. Ήταν στρεσαρισμένη αλλά διατηρούσε ταυτόχρονα την ψυχραιμία της. Με ευχαρίστησε για τις προσπάθειες που κάναμε και μου ζήτησε αν γίνεται η νεκροτομή του παιδιού να γίνει στην Πάτρα. Της είπα ότι από όσο γνωρίζω ότι αυτό δεν ήταν εφικτό και τη συμβούλεψα αν θέλει να ορίσει έναν ιατροδικαστή ως τεχνικό σύμβουλο που θα παρίσταται κατά τη διάρκεια της νεκροτομής» επισημαίνει εντατικολόγος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού».

Η απάντηση που πήρε φαίνεται πως δεν την κάλυψε, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να θέλει πάση θυσία η νεκροτομή να μη γίνει στην Αθήνα. Λίγη ώρα μετά, δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια και ρωτά και δεύτερο γιατρό:

«Κάποια στιγμή, ενώ ετοίμαζα τα χαρτιά για τη νεκροψία-νεκροτομή της Τζωρτζίνας ήρθε η μητέρα και με βρήκε και με ρώτησε αν μπορεί να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα ή στα Γιάννενα. Της είπα ότι αυτό δεν το γνωρίζω και ότι αν μάθω θα την ενημερώσω. Πήρα έναν υπάλληλο του νοσοκομείου που δουλεύει στο γραφείο κίνησης να τον ρωτήσω. Αυτός μου είπε ότι πρέπει να το αιτηθούν οι ίδιοι οι γονείς στην Αστυνομία. Ενημέρωσα τη μητέρα αλλά αυτή μου είπε ότι είχε μιλήσει με κάποιον ιατροδικαστή ο οποίος της είπε ότι μπορούσε να γίνει» καταθέτει γυναίκα παιδίατρος από το «Αγλαΐα Κυριακού».

«Μπορεί να μπει σε μονόκλινο;»

Στις συμπεριφορές της Ρούλας Πισπιρίγκου που αναλύονται εξονυχιστικά είναι και το αίτημά της η Τζωρτζίνα να μπει σε μονόκλινο. Tι αναφέρει η γιατρός που φρόντισε για την εισαγωγή της 9χρονης στο νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού”:

«Ενώ ετοιμάζαμε τα χαρτιά, η μαμά μου είπε: «Μπορώ να μείνω μόνη μου μαζί με το παιδί σε ένα δωμάτιο;». Εγώ της απάντησα ότι έτσι και αλλιώς θα ήταν σε μονόκλινο, επειδή το παιδί έφερε απινιδωτή και βηματοδότη, αλλά και λόγω της κατάστασής του, για να μην κολλήσει κάποια άλλη λοίμωξη» σημειώνει παιδίατρος από το «Αγλαΐα Κυριακού».   

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πάντως αρνείται ότι ζήτησε εκείνη να μπουν σε μονόκλινο. Μιλώντας στην Τατιάνα Στεφανίδου και το T-live στις 10 Μαρτίου αναφέρει ότι η ίδια ποτέ δε ζήτησε κάτι τέτοιο και ότι ήταν απόφαση των γιατρών.

– «Και όλη αυτή η ιστορία με τις κάμερες μέσα στο δωμάτιο που ρωτούσες για τις κάμερες, που ζητούσες μονόκλινο, δηλαδή, όλα αυτά».

«Όλα αυτά δεν ισχύουν, αυτά είναι να έχουμε να λέγαμε. Βγήκε η ίδια η διευθύντρια και είπε ότι δεν ζήτησα στο «Ελπίδα», ένα αυτό. Δεύτερον, το μωρό ήταν στο σπίτι άρα δεν ισχύει το μονόκλινο. Τρίτον, στο Καραμανδάνειο βγήκε η ίδια η μάρτυρας που ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο και μίλησε στην κυρία Νικολούλη. Τέταρτον, μετά το παιδί, τα ΑΜΕΑ τα βάζουν συνήθως σε μονόκλινα και  ήταν δική τους επιλογή, δεν ήταν δική μου. Οπότε πάει και αυτό με τα μονόκλινα».

Είδε τον θάνατο της Ίριδας;

«Mου είπε για την Ίριδα, έτσι μου είπε ότι έλεγαν το δεύτερο παιδί που είχε πεθάνει, ότι η Τζωρτζίνα το βρήκε πεθαμένο στην κούνια και μετά από κάποιες μέρες έπαθε ανακοπή.

Αυτά είναι τα λόγια παιδιάτρου στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαϊα Κυριακού” όταν ρωτούσε τη μητέρα για το ιστορικό της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, ήταν η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου που του είπε ότι η Τζωρτζίνα βρήκε νεκρή την Ίριδα στην κούνια. Και αυτό η 33χρονη κατηγορούμενη το αρνείται κατηγορηματικά.

«Εγώ θα σας πω κάτι άλλο και τελειώνει εδώ η κουβέντα. Το παιδί ήταν εννέα χρονών. Με εννέα χρονών παιδί συνεννοείσαι κανονικότατα. Αν είχε συμβεί κατευθείαν, θα το έλεγε» έλεγε στο T-live η 33χρονη.

Τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα πολλά. Μεγάλες και οι αποκλίσεις μεταξύ των γιατρών και των ισχυρισμών της 33χρονης μητέρας. Σκοτεινά σημεία, που πρέπει να φωτιστούν, όσο η έρευνα προχωρά για το ποιος ευθύνεται για την τριπλή τραγωδία με θύματα τρία αθώα παιδιά.

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164