Συνταγή για κουνουπίδι στο φούρνο με τυριά

30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και ταυτόχρονα ενισχύει το ανοσοποιητικό. Σήμερα θα το συνδυάσεις με τυριά δημιουργώντας ένα θρεπτικό και υπέροχο γεύμα. 

Συστατικά

  • 1 μεσαίο κουνουπίδι κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 50 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις το κουνουπίδι, κομμένο, σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, προσθέτεις αλάτι και το αφήνεις να βράσει για 10 περίπου λεπτά
  •  Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνεις την κρέμα γάλακτος με το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και το πιπέρι
  • Αφαιρείς το κουνουπίδι από την κατσαρόλα και το αφήνεις για λίγο στο σουρωτήρι
  • Το βάζεις στην κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα και με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην διαλυθεί
  • Το αφήνεις να σιγοβράσεις για 8-9 λεπτά
  • Αδειάζεις το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνεις τα τυριά και το ψήνεις στους 180 βαθμούς στο φούρνο
  • Όταν το κουνουπίδι πάρει χρώμα και τα τυριά λιώσουν, είναι έτοιμο
  • Το βγάζεις από το φούρνο και το αφήνεις για λίγο πριν σερβίρεις

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164