Πως μπορείς να συνδυάσεις τα μαυρομάτικα φασόλια με ανανά και κινόα; Σε μια δροσερή σαλάτα που θα λατρέψεις. Κατάλληλη για ένα ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτική κράτησε τη συνταγή γιατί θα την χρειαστείς τους επόμενους μήνες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα φασόλια μαυρομάτικα
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 κ. σ. σκόρδο σε μικρά κομμάτια
- 1 φλ. καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα
- 1 μικρό ανανά
- 1 μεγάλο αβοκάντο σε μικρά κομμάτια
- 4κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 μικρό λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνεις τα φασόλια και τα αφήνεις να βράσουν ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζεις την κινόα
- Σε ένα τηγάνι βάζεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και τα σοτάρεις για 1-2 λεπτά
- Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα
- Αναμειγνύεις το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, τα ανακατεύεις καλά και το ρίχνεις στη σαλάτα που είναι έτοιμη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ