Πως μπορείς να συνδυάσεις τα μαυρομάτικα φασόλια με ανανά και κινόα; Σε μια δροσερή σαλάτα που θα λατρέψεις. Κατάλληλη για ένα ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτική κράτησε τη συνταγή γιατί θα την χρειαστείς τους επόμενους μήνες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα φασόλια μαυρομάτικα
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 κ. σ. σκόρδο σε μικρά κομμάτια
- 1 φλ. καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα
- 1 μικρό ανανά
- 1 μεγάλο αβοκάντο σε μικρά κομμάτια
- 4κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 μικρό λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνεις τα φασόλια και τα αφήνεις να βράσουν ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζεις την κινόα
- Σε ένα τηγάνι βάζεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και τα σοτάρεις για 1-2 λεπτά
- Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα
- Αναμειγνύεις το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, τα ανακατεύεις καλά και το ρίχνεις στη σαλάτα που είναι έτοιμη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ