Συνταγή για μπάμιες με μοσχαράκι και φρέσκια ντομάτα

15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα λαχανικά παίρνουν την πρώτη θέση στην καλοκαιρινή διατροφή και οι μπάμιες είναι από τα πιο θρεπτικά. Όταν δε, συνδυάζονται με μαλακό μοσχαράκι είναι η ωραιότερη ιδέα για το weekend. 

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι (ελιά) κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες ή φρέσκιες
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκοµµένες
  • 1/2 κ. γ. κίµινο
  • 400 γρ.φρέσκιες ντοµάτες χωρίς τη φλούδα και κομμένες σε τέσσερα κομμάτια
  • 1/2 κ. γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια µεγάλη κατσαρόλα και περιμένεις να ζεσταθεί
  • Σοτάρεις το μοσχαράκι για 5 περίπου λεπτά ενώ το γυρίζεις για να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
  • Το αφαιρείς και το αφήνεις στην άκρη σε ένα πιάτο
  • Ρίχνεις στην κατσαρόλα λάδι και το κρεμμύδι και σοτάρεις μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα
  • Προσθέτεις το σκόρδο, το κύμινο, τις ντοµάτες, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύεις καλά
  • Ρίχνεις το µοσχαράκι στη σάλτσα και προσθέτεις 250 ml νερό
  • Το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ τουλάχιστον ώρα
  • Πλένεις πολύ καλά τις μπάμιες και τις τοποθετείς στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν
  • Τις ρίχνεις μέσα στην κατσαρόλα με το μοσχάρι και προσθέτεις νερό τόσο ώστε να καλυφθούν
  • Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και το αφήνει να βράσει για μισή περίπου ώρα ενώ ανακινείς την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164