Βασίλισσα Ελισάβετ: Ξεκίνησε η παρέλαση για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο – Οι πρώτες φωτογραφίες

Από σήμερα και για τέσσερις μέρες θα υπάρχουν χαρές και πανηγύρια στην Μεγάλη Βρετανία, καθώς άρχισαν οι επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 70 ετών της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο. Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο γιορτάζεται με λαμπρότητα και μια μεγάλη παρέλαση στο Λονδίνο.

Οι εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο είναι τετραήμερες και σήμερα Πέμπτη και αύριο, έχει κηρυχθεί αργία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η βασίλισσα Ελισάβετ συμπλήρωσε, τυπικά, τα 70 χρόνια στο θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου.

 

Οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, street parties, εκθέσεις, φωτισμούς κτιρίων και μνημείων, θα ξεκινήσουν σήμερα με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση. Mια μεγάλη συναυλία θα δοθεί το Σάββατο έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου, το παρών στην σκηνή θα δώσουν κορυφαίοι καλλιτέχνες.

Οι Queen και ο Adam Lambert, ο Έλτον Τζον και η Νταϊάνα Ρος, οι Duran Duran και ο Αndrea Bocceli.

Η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων έγινε με την στρατιωτική τελετή Trooping the Colour, στην οποία θα συμμετέχουν πάνω από 1.500 στρατιωτικοί της Μεραρχίας του Βασιλικού Οίκου με 240 άλογα, δέκα στρατιωτικές μπάντες και περίπου 400 μουσικούς.

Δες τις πρώτες φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Reuters

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164