Όπως καταλαβαίνεις δεν ταλαιπωρούμαστε μόνο εμείς το καλοκαίρι από την υπερβολική ζέστη, αλλά και τα φυτά, τα λουλούδια μας. Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι έντονες ακτίνες του ήλιου, ειδικά το μεσημέρι, μπορούν να τους δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα και μερικές φορές μη αναστρέψιμα.
Τα φυτά είναι ευαίσθητα και ευάλωτα στον καύσωνα. Και πρέπει όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 30 βαθμούς να λάβουμε τα μέτρα μας. Οι συνήθειές μας και οι υποχρεώσεις μας απέναντι στα φυτά μας, το καλοκαίρι αλλάζουν. Για να τα προστατεύσουμε, ώστε να συνεχίσουν να ομορφαίνουν το χώρο μας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για να μην δεις λοιπόν να κιτρινίζουν τα φύλλα τους ή να ξεραίνονται τα λουλούδια τους, πρέπει να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές…
-Συχνότερο πότισμα: Φρόντισε να ποτίζεις τα φυτά και τα λουλούδια σου πιο τακτικά το καλοκαίρι και με περισσότερο νερό. Το ζητούμενο είναι να κρατήσουμε τα φυτά μας δροσερά κατά τη διάρκεια της μέρας που η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ. Μπορεί να χρειάζεται και καθημερινό πότισμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
-Το πότισμα πρέπει να γίνεται το σούρουπο ή νωρίς το πρωί, μόλις αρχίσει να δροσίζει δηλαδή ή πριν ξεκινήσει η ζέστη, για να προλάβουμε να τα κρατήσουμε δροσερά και να επιβιώσουν του καύσωνα.
-Το μεσημεριανό πότισμα είναι λάθος και μπορεί να τους δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.
-Είναι αλήθεια πως το καλοκαίρι χρειάζονται περισσότερο νερό, αλλά δεν θα πρέπει και να το παρακάνουμε, γιατί η υπερβολική υγρασία θα σαπίσει τη ρίζα τους.
-Για να καταφέρεις αύξηση της υγρασίας, καλό είναι να βρέχεις και τα φύλλα τους. Αυτό είναι καλό να το κάνεις το βραδάκι και όχι όταν ο ήλιος καίει, γιατί τα φυτά θα “καούν”. Να ψεκάζεις και τα φυτά εσωτερικού χώρου.
-Αν μπορείς καλό είναι να μεταφέρεις τις γλάστρες σου σε ένα πιο δροσερό σημείο. Διαφορετικά φρόντισε να προσθέσεις κάτι που να δημιουργεί σκιά και να τα προστατεύει από την απευθείας επαφή με τον ήλιο τις ώρες που βρίσκεται το αποκορύφωμά του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ