Αυγά μάτια με πλούσια σάλτσα, φέτα και πιπεριά. Ένα πιάτο που μπορείς να απολαύσεις ως πρωινό ή και κυρίως.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 αυγά
- 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 4 μεγάλες, ώριμες, τριμμένες ντομάτες
- 100 γρ. φέτα μαλακή
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 κ. γλ. κύμινο
- 1/2 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
- 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και περιμένεις να ζεσταθεί
- Σοτάρεις το κρεμμύδι για 5 περίπου λεπτά και προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύεις για 1-2 λεπτά ρίχνεις τον πελτέ και τις τριμμένες ντομάτες
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Απομακρύνεις το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μισή φέτα και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας απαλά
- Με ένα μεγάλο κουτάλι, δημιουργείς 4 κενά στη σάλτσα και ρίχνεις ένα-ένα τα αυγά
- Βάζεις και πάλι το τηγάνι στη φωτιά και αφήνεις τα αυγά για 6 περίπου λεπτά με καλυμμένο καπάκι
- Σερβίρεις τρίβοντας την υπόλοιπη φέτα πάνω στη σάλτσα και λίγο μαϊντανό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ