Μια ελαφριά μακαρονάδα είναι τέλεια ιδέα για τα ζεστά, καλοκαιρινά μεσημέρια. Συνδύασε τα αγαπημένα σου spaghetti με σάλτσα από αβοκάντο που χαρίσει την τέλεια γεύση χωρίς να βαραίνει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο spaggeti της αρεσκείας σου
- 20 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 80 ml από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
- αλάτι
- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
- 30 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, πλυμμένο και κομμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ετοιμάζεις τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία
- Καθαρίζεις τα αβοκάντο και αφαιρείς το κουκούτσι
- Τα κόβεις σε καρέ και τα ρίχνεις στο blender μαζί με το βασιλικό, το σπανάκι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χτυπάς τα υλικά μέχρι να γίνουν πολτός
- Προσθέτεις το νερό από τα μακαρόνια που βράζουν και συνεχίζεις να χτυπάς για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη
- Βάζεις την σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνεις μέσα τα μακαρόνια αφού προηγουμένως τα σουρώσεις καλά
- Ανακατεύεις για να αναμειχθούν με τη σάλτσα και σερβίρεις στολίζοντας το πιάτο με ένα φύλλο βασιλικού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ