Συνταγή για spaghetti με σάλτσα αβοκάντο

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια ελαφριά μακαρονάδα είναι τέλεια ιδέα για τα ζεστά, καλοκαιρινά μεσημέρια. Συνδύασε τα αγαπημένα σου spaghetti με σάλτσα από αβοκάντο που χαρίσει την τέλεια γεύση χωρίς να βαραίνει. 

Συστατικά

  • 1 πακέτο spaggeti της αρεσκείας σου
  • 20 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 80 ml από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
  • αλάτι
  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
  • 30 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, πλυμμένο και κομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοιμάζεις τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία
  • Καθαρίζεις τα αβοκάντο και αφαιρείς το κουκούτσι
  • Τα κόβεις σε καρέ και τα ρίχνεις στο blender μαζί με το βασιλικό, το σπανάκι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χτυπάς τα υλικά μέχρι να γίνουν πολτός
  • Προσθέτεις το νερό από τα μακαρόνια που βράζουν και συνεχίζεις να χτυπάς για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη
  • Βάζεις την σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνεις μέσα τα μακαρόνια αφού προηγουμένως τα σουρώσεις καλά
  • Ανακατεύεις για να αναμειχθούν με τη σάλτσα και σερβίρεις στολίζοντας το πιάτο με ένα φύλλο βασιλικού

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164