Προϊόντα περιποίησης δέρματος: Πόσο καιρό χρειάζεται να περιμένεις για να δεις αποτελέσματα

Κάθε φορά που επιλέγεις προϊόντα περιποίησης για το δέρμα το μόνο που θέλεις είναι άμεσα αποτελέσματα. Και κάπως έτσι ξεκινούν όλα. Ακολουθείς πιστά όλα τα βήματα της καθημερινής ρουτίνας και κοιτάς με προσοχή στον καθρέφτη ώστε να ανακαλύψεις τη βελτίωση. Εξαφανίστηκαν πράγματι οι λεπτές γραμμές από το μέτωπο, είναι λαμπερό το δέρμα σου μετά την απολέπιση;

 

Κι αν οι εβδομάδες περνούν κι εσύ δεν παρατηρείς τις αλλαγές που προσδοκείς αρχίζεις πλέον να αναρωτιέσαι; Πόσο καιρό χρειάζεται να περιμένεις; Και σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα έρχονται να απαντήσουν οι experts.
Στη συνέχεια θα δούμε ένα-ένα, τα βασικά προϊόντα περιποίησης κι εσύ θα έχεις πλέον τις απαντήσεις που αναζητάς μια και καλή.

 

 

Απολέπιση
Πρόκειται για τα προϊόντα που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, καθαρίζουν σε βάθος το δέρμα και χαρίζουν super απαλότητα και λάμψη. Είτε επιλέγεις χημική είτε φυσική απολέπιση τα αποτελέσματα είναι άμεσα και εντυπωσιακά. Αμέσως μόλις απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια, η επιδερμίδα φαίνεται φρέσκια και ανανεωμένη. Κι αν επαναλαμβάνεις τη διαδικασία 1-2 φορές την εβδομάδα μέσα σε ένα μήνα θα δεις αλλαγή και στην ποιότητα του δέρματος αλλά και τον τρόπο που λειτουργούν τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης.

Ενυδατικές κρέμες
Ένα ακόμη προϊόν που δίνει άμεσα αποτελέσματα ειδικά αν έχεις επιλέξει φόρμουλα που περιέχει υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη ή shea butter στη σύνθεση του. Το δέρμα δείχνει πιο σφριγηλό και υγιές σχεδόν αμέσως. Η μοναδική περίπτωση που θα πρέπει να περιμένεις 1-2 εβδομάδες είναι με τις φόρμουλες επανόρθωσης και ανάπλασης. Εκείνες δηλαδή που περιέχουν ceramides και έλαια. Από την άλλη, οι κρέμες αντιγήρανσης που περιέχουν την αγαπημένη ρετινόλη θα χρειαστεί να κάνεις υπομονή. Κι αυτό σημαίνει ένα χρόνο τουλάχιστον κι αυτό επειδή η παραγωγή κολλαγόνου αργεί. Θα πρέπει λοιπόν να παραμείνεις πιστή στη καθημερινή χρήση. 

Photos: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164