Συνταγή για μήλα ψητά

15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα ψητά μήλα είναι ένα γλύκισμα ιδιαίτερο που θα εντυπωσιάσει τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγάλους. Και τώρα είναι η καλύτερη εποχή μιας και τα μήλα είναι εύγεστα και τέλεια.

Συστατικά

  • 6 μήλα
  • 2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Με ένα μεγάλο κουτάλι αφαιρείς το εσωτερικό από τα μήλα κρατώντας το καπάκι τους
  • Σε ένα μικρό μπολ βάζεις το μέλι και την κανέλα και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Λαδώνεις τα μήλα στην εξωτερική τους πλευρά και τα βάζεις σε ένα ταψί το ένα δίπλα από το άλλο
  • Μοιράζεις το μείγμα με το μέλι και την κανέλα σε ίσα μέρη μέσα στα μήλα και προσθέτεις το χυμό λεμονιού
  • Τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά
  • Σερβίρεις και προσθέτεις αν θέλεις μέλι και κανέλα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164