Τα κυδώνια είναι στην εποχή τους και δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από την μαρμελάδα που θα φτιάξεις. Ιδανική για το πρωινό των παιδιών αλλά και των μεγάλων.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά καρέ
- 1 κιλό ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 βανίλια φυσική
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνεις τα κυδώνια
- Τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
- Τα αφαιρείς από την κατσαρόλα τα βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ και τα πολτοποιείς με το πιρούνι
- Σχίζεις με το μαχαίρι τον λοβό της βανίλιας κατά μήκος παίρνεις το εσωτερικό της και το ρίχνεις στον πολτό των κυδωνιών
- Προσθέτεις στον πολτό τη ζάχαρη ανακατεύεις καλά και τον ρίχνεις και πάλι στην κατσαρόλα να βράσει για 40 περίπου λεπτά ανακατεύοντας
- Μόλις πάρει χρώμα και πήξει προσθέτεις το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις το ανακάτεμα και το βράσιμο για 3 λεπτά ακόμη
- Η μαρμελάδα είναι έτοιμη και μπορείς να τη μοιράσεις στα βάζα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ