Συνταγή για αρνί στο φούρνο με πατάτες

20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Γιορτινό, Ελληνικό, παραδοσιακή τραπέζι χωρίς αρνάκι στο φούρνο με πατάτες δεν γίνεται. Είναι το βασικό και πιο γευστικό πιάτο και φέτος θα εντυπωσιάσεις. 

Συστατικά

  • 3 κιλά αρνί
  • 12 μεγάλες πατάτες μεγάλες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και  ξύσμα)
  • 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ανάμεικτα πιπέρια
  • λεμονοπίπερο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Κόβεις αν θέλεις το αρνί σε μερίδες
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά με το σύρμα
  • Πλένεις καλά τις πατάτες και τις ρίχνεις στο μπολ και τις ανακατεύεις καλά με τα χέρια
  • Τις απλώνεις στο ταψί ή τη γάστρα και προσθέτεις το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο
  • Με ένα μαχαίρι χαράζεις το αρνάκι και βάζεις στο κενό αλάτι και το μείγμα από λεμόνι και πιπέρι
  • Βάζεις το αρνί στο ταψί και ρίχνεις από πάνω το μείγμα με το λάδι
  • Προσθέτεις το νερό και καλύπτεις το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο
  • Το αφήνεις να ψηθεί για 1 τουλάχιστον ώρα, αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και το συνεχίζεις το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164