Συνταγή για τάρτα με μήλα

45 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια τάρτα μήλου συνοδεύει υπέροχα τον καφέ ενώ είναι το πιο απολαυστικό κέρασμα. 

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ.αλεύρι
  • 2 κ. σ.ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκο αυγού

½ κ.σ. κρύο νερό

Για τη γέμιση

  • 50γρ. βούτυρο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 5 καθαρισμένα μήλα και κομμένα σε σχήμα μισοφέγγαρου
  • ½ κ.γλ. τριμμένη κανέλλα
  • ζάχαρη άχνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ρίχνεις το βούτυρο με το αλεύρι και τα χτυπάς με το μίξερ χειρός
  • Προσθέτεις τη ζάχαρη άχνη, τον κρόκο αυγού και το νερό και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να σφίξει η ζύμη
  • Την πλάθεις σε στρογγυλό σχήμα, την σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.Γέμιση
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνεις το βούτυρο και τη ζάχαρη ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Προσθέτεις τα μήλα και τα αφήνεις να για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας
  • Βγάζεις το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτεις την κανέλα έτσι ώστε να πάει παντού
  • Βουτυρώνεις τη φόρμα και απλώνεις τα μισά μήλα
  • Βάζεις τη ζύμη πάνω από τα μήλα και την τυλίγεις προσεχτικά στα πλάγια
  • Προθερμαίνεις το φούρνο
  • Τοποθετείς τα υπόλοιπα μήλα από πάνω και ψήνεις την τάρτα για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς
  • Αφήνεις την τάρτα να κρυώσει
  • Σερβίρεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164