Συνταγή για μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες και λαχανικά

2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα παραδοσιακά κοκκινιστά είναι το απόλυτο πιάτο του χειμώνα και σήμερα θα φτιάξει νόστιμο μοσχαράκι με πατάτες, καρότα, κολοκύθια και μελιτζάνες που θα σου θυμίσει τις συνταγές της μαμάς σου. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό περίπου μοσχαράκι ελιά κομμένο σε καρέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1-2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε καρέ
  • 2 μεγάλα καρότα σε χοντρές ροδέλες
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε καρέ
  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και βράζεις το κρέας για μιάμισι περίπου ώρα
  • Αφαιρείς τον αφρό που συγκεντρώνεται
  • Το αφαιρείς από την κατσαρόλα και το βάζεις στο τρυπητό κρατώντας το ζωμό του στην άκρη
  • Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και το καρότο, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι για 1 λεπτό στη συνέχεια
  • Ρίχνεις το ζωμό τη τη δάφνη, το μπαχάρι, την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τις πατάτες
  • Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και το αφήνεις να βράσεις για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά
  • Σερβίρεις με ζεστό ψωμί

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164