Συνταγή για πατατόσουπα

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
35 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Θρεπτική, ζεστή και πεντανόστιμη, η πατατόσουπα είναι το τέλειο πιάτο για κρύες μέρες σαν τη σημερινή. 

Συστατικά

  • λίγο θυμάρι τριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι αρχικά και στη συνέχεια το σκόρδο, τις πατάτες και τα καρότα
  • Τα αφήνεις για  3 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
  • Προσθέτεις το ζωμό και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα
  • Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά αφαιρείς την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνεις το περιεχόμενο στο μπλέντερ
  • Αφού πολτοποιήσεις όλη τη σούπα την βάζεις και πάλι στην κατσαρόλα και την αφήνεις να πάρει μια βράση ανακατεύοντας διαρκώς με την κουτάλα
  • Σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω θυμάρι και μια κουταλιά γιαούρτι.

Κεντρική photo: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164