Συνταγή για τάρτα με αχλάδια

30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
55 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερά και γευστικά τα αχλάδια είναι φρούτο εποχής και σήμερα θα φτιάξεις την τέλεια τάρτα. 

Συστατικά

Τάρτα

  • 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 55 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Για την πίτα

  • 8-9 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. ζάχαρη  κρυσταλλική
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • κανέλα σε σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

Τάρτα

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ζυμώνεις καλά
  • Προσθέτεις το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζεις το ζύμωμα
  • Τυλίγεις τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα
  • Την αφαιρείς από το ψυγείο την τοποθετείς σε μια μεγάλη επιφάνεια, την αλευρώνεις και την ανοίγεις σε στρογγυλό σχήμα με τον πλάστη
  • Την απλώνεις σε ένα βουτυρωμένο σκεύος ή ταρτιέρα τόσο στην επιφάνεια όσο και στα πλαϊνά της
  • Την ψήνεις στους 200 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά

Γέμιση

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ το τυρί, τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα
  • Απλώνεις την κρέμα στην τάρτα και τοποθετείς από πάνω τις φέτες αχλαδιών ομοιόμορφα και τη μία δίπλα στην άλλη
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνεις την τάρτα για 45 περίπου λεπτά
  • Την αφήνεις στην άκρη να κρυώσει και την μεταφέρεις στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες
  • Την βγάζεις από το ψυγείο και ρίχνεις άφθονη κανέλα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164