Ο μπακαλιάρος είναι θρεπτικός και σε συνδυασμό με τις πατάτες και τη μπεσαμέλ γίνεται super απολαυστικός.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. παστός μπακαλιάρος καθαρισμένο καλά και κομμένος σε μικρά καρέ
- 3 κιλά πατάτες κομμένες σε καρέ
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 500 κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. γάλα με πλήρη λιπαρά
- 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. κορνφλάουρ
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις ένα μεγάλο μπολ με νερό και βάζεις τον μπακαλιάρο
- Τον αφήνεις στο ψυγείο για 24 ώρες αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές
- Αφαιρείς τα κόλλα και την πέτσα και τον βράζεις για 5 περίπου λεπτά
- Τηγανίζεις τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα
- Σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο αρχικά και στη συνέχεια τον μπακαλιάρο
- Προσθέτεις τις πατάτες και ανακατεύει με την ξύλινη κουτάλα
- Αφαιρείς το τηγάνι από την εστία και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνεις το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το φύλλο δάφνης
- Το αφαιρείς από την εστία
- Σε ένα μπολ λιώνεις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέτεις το κορνφλάουρ ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
-
Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Ρίχνεις το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
- Τα μεταφέρεις σε μια κατσαρόλα και τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά
- Ρίχνεις τα 2/3 της σάλτσας στον μπακαλιάρο, ανακατεύεις προσεχτικά και τον μεταφέρεις σε ένα ταψί
- Ρίχνεις την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και αφήνεις να ψηθεί για ακόμη 20 λεπτά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ