Φωτιά στη Μάνδρα Αττικής: Άνδρας «λύγισε» βλέποντας το καμένο σπίτι του

Δύσκολες είναι οι ώρες που βιώνουν από χθες οι κάτοικοι της Μάνδρας, όπως και άλλων περιοχών, καθώς τα πύρινα μέτωπα που έχουν ανοίξει έχουν καταστρέψει τεράστιες δασικές εκτάσεις καθώς και πολλά σπίτια.

Η κάμερα του Open και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρήγος που βρίσκεται στην περιοχή της Μάνδρας, συνομίλησαν με έναν από τους κατοίκους της περιοχής ο οποίος είδε το σπίτι του να παραδίνεται στις φλόγες από τη μια στιγμή στην άλλη.

«Μείναμε μέχρι το πρωί εδώ, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Είδαμε ότι ο αέρας δυναμώνει. Προσπαθήσαμε να μαζέψουμε τα παιδιά γρήγορα. Η φωτιά πλησίαζε πάρα πολύ γρήγορα και ήταν πολύ δύσκολο… Η φωτιά πέρασε στο σπίτι από τα πεύκα που είναι ακριβώς από πίσω, πέρασε στη σκεπή του σπιτιού και από εκεί μέσα στο σπίτι. 

Βρέχαμε το σπίτι από τη 1 μέχρι την τελευταία στιγμή. Είχαμε ενημερώσει να έρθουν από την πυροσβεστική αλλά με τόσες πολλές φωτιές που είναι ενεργές… Οι άνεμοι ήταν πολύ ισχυροί… Τελευταία στιγμή η φωτιά πέρασε απέναντι τον δρόμο και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα φτάσαμε εδώ.

Δε μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Στόχος μας ήταν να φύγουν τα παιδιά – έχω δυο παιδιά – και να βρέξουμε όσο πιο πολύ μπορούσαμε το σπίτι αλλά η ζέστη ήταν τόσο έντονη που στέγνωνε αμέσως. Η οικογένεια τώρα θα μείνει στον αδερφό της συζύγου μου μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε. Είναι δύσκολα» ανέφερε φανερά φορτισμένος ο κάτοικος της Μάνδρας που έχασε το σπίτι του από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164