Το χταποδάκι σημαίνει καλοκαίρι και συνδυάζεται απίθανα με τις βραστές πατάτες δημιουργώντας την πιο δροσερή σαλάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 χταπόδι 1½ κιλό περίπου
- 1 μικρό φλ. ξίδι
- 600γρ. πατάτες
- 15 ελιές Καλαμών
- 1 μικρό φλ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλ. μαϊντανό
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό ρίχνεις το ξίδι και περιμένεις να πάρει μια βράση πριν βάλεις το χταπόδι
- Το αφήνεις να βράσει για 1 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσει
- Το αφαιρείς από την κατσαρόλα, το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει και το ξεπλένεις με κρύο νερό πριν το κόψεις σε μικρά κομμάτια
- Γεμίζεις μια δεύτερη κατσαρόλα με νερό και βράζεις τις πατάτες για 45 περίπου λεπτά
- Τις βγάζεις από την κατσαρόλα περιμένεις να κρυώσουν και τις κόβεις σε μεγάλα κομμάτια
- Τοποθετείς σε μια μεγάλη σαλατιέρα τις πατάτες και το χταπόδι
- Προσθέτεις την κάππαρη, τα κρεμμυδάκια, το τουρσί και τις ελιές
- Ρίχνεις στο μπλέντερ τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάς καλά για 1-2 λεπτά
- Απλώνεις το μείγμα πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύεις απαλά με τις ξύλινες κουτάλες
- Ρίχνεις από πάνω το μαϊντανό και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ