Skincare layering: Ξέρεις με ποια σειρά πρέπει να εφαρμόζεις τα προϊόντα περιποίησης το καλοκαίρι;

Την τελευταία δεκαετία οι beauty τάσεις δεν περιορίζονται στο μακιγιάζ ή τα μαλλιά. Υπάρχουν πλέον κι εκείνες που έχουν να κάνουν με την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Την πρώτη και σημαντικότερη, μας την σύστησαν οι Κορεάτισσες. Με τα 12 βήματα που ακολουθούν κάθε πρωί προκειμένου να αποκτήσουν το αλαβάστρινο δέρμα. Πολύπλοκη και δαπανηρή μεν αλλά μια συνήθεια που ακολούθησαν εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως. 

Τα Korean Beauty προϊόντα έκαναν θραύση παρά το γεγονός ότι οι φόρμουλες είναι βασισμένες σε συστατικά που χρειάζεται πτυχίο βιοχημείας για να τα αποκρυπτογραφήσεις. Σειρά είχε η απλή ρουτίνα που αποτελείται από το τρίπτυχο «καθαρισμός, τόνωση, ενυδάτωση» . Όσο όμως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έμπαιναν όλο και περισσότερο στη ζωή μας τόσο οι τάσεις στην περιποίηση έκαναν την εμφάνιση τους με τις TikTokers να έχουν τις πιο απίθανες προτάσεις. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν στο μπάνιο και στο νεσεσέρ κάθε κοινής θνητής προϊόντα που δεν γνώριζαν καν. Κι αν σκεφτείς ότι κάθε σεζόν η ρουτίνα επιβάλλεται να είναι διαφορετική το μόνο που μένει είναι μια σύγχυση. 

Κι επειδή είναι καλοκαίρι και η θερμοκρασία δεν πρόκειται να αλλάξει δραματικά μέχρι τον Οκτώβριο, το πιθανότερο είναι να θέλεις ένα ξεκαθάρισμα όσον αφορά στα απαραίτητα προϊόντα καθώς και τη σωστή σειρά εφαρμογής. 

Καλοκαίρι και Περιποίηση 

Το βασικό ζητούμενο είναι η φωτοπροστασία, ειδικά στη χώρα μας, που σημαίνει η προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία. 

Grown Alchemist Gentle Gel Facial Cleancer: Geranium Leaf, Brgamot, Rosebud: Ήπιο καθαριστικό, αφαιρεί απαλά τους ρύπους από την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου.

Ξεκινάς πάντα με ένα απαλό προϊόν καθαρισμού που απομακρύνει λιπαρότητα και κάθε ίχνος μακιγιάζ ενώ παράλληλα προσφέρει την απαραίτητη υγρασία.

Σειρά έχει μια φόρμουλα με βιταμίνης C που προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και την βλάβη που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο.

SkinCeuticals C E Ferulic Vitamin C Antioxidant Serum: Τριπλός αντιοξειδωτικός ορός υψηλής δράσης με 15% L-ασκορβικό οξύ, 1% α-τοκοφερόλη και 0,5% φερουλικό οξύ. Το C E Ferulic® είναι ένας επαναστατικός αντιοξειδωτικός συνδυασμός που αποδίδει προηγμένη προστασία από περιβαλλοντικούς παράγοντες φωτογήρανσης εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πρώιμα σημάδια γήρανσης. Παρέχει προηγμένη περιβαλλοντική προστασία ενάντια στις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από τις UVA, UVB, και την IRA. Μειώνει ορατά τις ρυτίδες, συσφίγγει και αποκαθιστά τα λιπίδια στην επιδερμίδα. Για καθημερινή χρήση, πριν από την εφαρμογή της καθημερινής κρέμας. Ιδανικό συμπλήρωμα του αντηλιακού για καθημερινή αντιοξειδωτική & αντιγηραντική προστασία. Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος και ηλικίες.

Ορός ο απαραίτητος: Και σε αυτή την περίπτωση η βιταμίνη Β5 έχει τα πρωτεία που σημαίνει ότι καλό είναι να αποτελεί το βασικό συστατικό του. 

Drunk Elephant B-Hydra Intensive Hydration Serum: Ελαφρύς ορός προσώπου που ενισχύει τα φυσικά επίπεδα υγρασίας. Εμπλουτισμένος με το μοναδικό σύμπλεγμα Tri-Ceramide Complex, το οποίο ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό (κηραμίδια, χοληστερόλη, λιπαρά οξέα). Περιέχει επίσης τον πανίσχυρο συνδυασμό σκουαλένιου και γλυκερίνης για την αναπλήρωση των επιπέδων υγρασίας της επιδερμίδας. Η διεπιδερμική απώλεια νερού (TEWL), η ερυθρότητα, η ξηρότητα και η τάση για ξεφλούδισμα ελαχιστοποιούνται για βελτιωμένη και υγιέστερη καθημερινή λειτουργία της επιδερμίδας. Η επιδερμίδα δείχνει αμέσως πιο λεία, απαλή και θρεμμένη.

Το επόμενο βήμα ανήκει στην ενυδατική κρέμα με υαλουρονικό οξύ στη σύνθεση της και ακόμη καλύτερα με δείκτη προστασίας.

Dior Hydra Life Fresh Sorbet Cream: Με σύνθεση που αποτελείται από 95% συστατικά φυσικής προέλευσης και εμπλουτισμένη με διπλάσια συγκέντρωση υαλουρονικού οξέος και εκχύλισμα μολόχας υποστηρίζει μοναδικά τον φυσικό κύκλο ενυδάτωσης της επιδερμίδας.  

Last but not least: Η αντηλιακή σου κρέμα. Με SPF 50, απαλή υφή που εφαρμόζεται εύκολα χωρίς να αφήνει υπολείμματα και με σύνθεση που θρέφει και ενυδατώνει. 

Nivea Sun UV Face Anti-Age Q10 SPF 50: Αντηλιακή κρέμα προσώπου που προστατεύει την επιδερμίδα εξωτερικά από τις ακτίνες UVA/UVB και από τις επιπτώσεις της Ορατής Ακτινοβολίας Υψηλής Ενέργειας (HEVL), όπως η πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας χάρη στο φυσικό αντιοξειδωτικό. Η σύνθεσή της με Q10 προλαμβάνει και καταπολεμά την εμφάνιση την εμφάνιση των λεπτών γραμμών που προκαλούνται από τον ήλιο, τις ρυτίδες και τις πανάδες.

Σημείωση: Όσον αφορά το skincare layering θα πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι ξεκινάς με την πιο ρευστή φόρμουλα και καταλήγεις στην πιο “στέρεη”. 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164