Συνταγή για κοτόπουλο με σύκα

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το κοτόπουλο είναι θρεπτικό και ζουμερό, τα σύκα γευστικά και super food. Όταν συνδυάζονται δημιουργούν ένα από τα πιο απολαυστικά πιάτα. 

Συστατικά

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 5 μεγάλα σύκα φρέσκα
  • 250 ml ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεφλουδίζεις τα σύκα και τα κόβεις σε τέσσερα κομμάτια
  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια και σοτάρεις το κοτόπουλο για 5 περίπου λεπτά και στις δύο πλευρές
  • Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, το γαρίφαλο, την κανέλα και σβήνεις με το μισό κρασί
  • Περιμένεις 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνεις σύκα και 1 φλιτζάνι νερό
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο
  • Αφαιρείς το κοτόπουλο και το αφήνεις στην άκρη και σκεπασμένο με ένα πιάτο
  • Βάζεις τη σάλτσα στο multi και την πολτοποιείς, την ρίχνεις πάλι στην κατσαρόλα και την βράζεις για 2 λεπτά ακόμη
  • Προσθέτεις το υπόλοιπο κρασί και βράζεις για ακόμη 5 λεπτά
  • Προσθέτεις το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα σύκα και τα ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Μπορείς να το συνοδεύσεις με ρύζι. 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164