Τα αχλάδια είναι στην εποχή τους και η κομπόστα το ωραιότερο, φθινοπωρινό γλύκισμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κιλά μέτρια αχλάδια
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κάψουλα βανίλια
- χυμό από 2 λεμόνια
- 6 καρφάκια γαρίφαλο.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίζεις τα αχλάδια και τα βάζεις σε μια λεκανίτσα με νερό και το χυμό από τα λεμόνια
- Μόλις τελειώσεις το καθάρισμα τα μοιράζεις σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα
- Προσθέτεις 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού στο κάθε βάζο και 2 γαρίφαλα
- Γεμίζεις τα βάζα με νερό αφήνοντας περιθώριο 1 εκατοστού
- Προσθέτεις 2 κ.σ. ζάχαρη και ανάλογη βανίλια σε κάθε βάζο
- Απλώνεις στον πυθμένα μιας βαθιάς και μεγάλης κατσαρόλας μια πετσέτα
- Τυλίγεις κάθε βάζο με μια πετσέτα όσο πιο σφιχτά μπορείς και τα τοπθετείς στην κατσαρόλα
- Γεμίζεις την κατσαρόλα με νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα βάζα και βράζεις σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις να βράσουν για 1 περίπου ώρα
- Μην σκεπάσεις την κατσαρόλα ενώ ελέγχεις αν χρειάζεται έξτρα νερό το οποίο πρέπει να καλύπτει τα βάζα
- Αφαιρείς φορώντας γάντια στα βάζα και τα τοποθετείς πάνω σε μια καθαρή πετσέτα ανάποδα
- Περιμένεις να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρείς σε δροσερό μέρος
- Αν ανοίξεις ένα στη συνέχεις το βάζεις στο ψυγείο.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ