Τι πρέπει να κάνεις για να μακρύνουν τα μαλλιά σου γρηγορότερα; Τα tips των experts

Το πιθανότερο είναι να αγαπάς τα μακριά μαλλιά. Όχι σε σημείο υπερβολής μεν αλλά θα ήθελες να ακουμπούν στο μέσο περίπου της πλάτης. Ίσως και λίγο πιο χαμηλά. Η αλήθεια είναι όμως ότι εδώ και καιρό, έχουν πεισμώσει και παραμένουν σε ένα συγκεκριμένο μήκος χωρίς να μακραίνουν ούτε πόντο. Αναρωτιέσαι τι συμβαίνει; Οι ειδικοί, δερματολόγοι και κομμωτές έχουν την απάντηση και τις λύσεις. Εσύ απλά τις ακολουθείς πιστά αν θέλεις να μεταμορφωθείς σε Ραπουνζέλ. 

Προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζονται τοπικά

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέγεις σαμπουάν, κοντίσιονερ, μάσκες και ορούς που περιέχουν στη σύνθεση τους βιοτίνη, κερατίνη και προβιοτικά. Πρόκειται για τα συστατικά που μειώνουν το σπάσιμο και βελτιώνουν την ποιότητα της τρίχας χαρίζοντας έξτρα δύναμη. Παράλληλα, καλό είναι να χρησιμοποιείς φόρμουλες που εφαρμόζονται τοπικά και περιέχουν μινοξιδίλη, ένα συστατικό, γνωστό για ενίσχυση που προσφέρει στα μαλλιά. 

Ένα εξίσου ευεργετικό συστατικό είναι το έλαιο δεντρολίβανου. Χάρη στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του,  προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως η ρύπανση και μειώνει τυχόν φλεγμονές στο θύλακα της τρίχας. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής
σημαίνει υγιή μαλλιά.

Οι ειδικοί όλοι είναι σύμφωνοι: Η θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής και το μασάζ είναι σημαντικά για την ανάπτυξη των μαλλιών. Το μασάζ σε συνδυασμό με τα έλαια διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα να ενεργοποιεί τη σωστή λειτουργία του θύλακα της τρίχας. Το τακτικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με ήπια πίεση, από την άλλη, είναι ένα ακόμη μικρό τρικ που τονώνει την κυκλοφορίας του αίματος. Όσο αυξάνεται η ροή τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο οδηγούνται προς τις ρίζες των μαλλιών προάγοντας την υγιή ανάπτυξη.

Συμπληρώματα διατροφής

Περιέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που βοηθούν στη σωστή ανάπτυξη εκ των έσω. Ένα μείγμα βιταμινών, μετάλλων, αντιοξειδωτικών και φυτικών εκχυλισμάτων είναι ιδανικό μιας και αντιμετωπίζουν δραστικά τους παράγοντες που συμβάλλουν στην αδυναμία δημιουργώντας το πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τη σωστή ανάπτυξη. Η βιοτίνη και το κολλαγόνο είναι δύο από τα πιο γνωστά όπως επίσης οι βιταμίνες Β και C. 

Συχνό κούρεμα και σωστή ρουτίνα περιποίησης και styling 

H συχνή επίσκεψη στον κομμωτή σου είναι απαραίτητη. Κι αν σου φαίνεται αντιφατικό θα πρέπει να γνωρίζεις ότι κάθε φορά που κόβεις τις κατεστραμμένες άκρες συμβάλλεις στην ευκολότερη ανάπτυξη των μαλλιών σου. Είναι ο μόνος τρόπος να χαρίσεις “ανάσα” στην τρίχα και να της επιτρέψεις να μακρύνει πιο εύκολα.

Παράλληλα όμως πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτική με τη χρήση των συσκευών θερμότητας και τα προϊόντα styling. Όσο πιο αραιά τα χρησιμοποιείς τόσο το καλύτερο. Κι αν πάλι θεωρείς απαραίτητο το ίσιωμα ή τις μπούκλες επιβάλλεται να απλώνεις το κατάλληλο προϊόν προστασίας. Μην ξεχνάς ότι οι συσκευές προκαλούν ξηρότητα που σημαίνει σπάσιμο της τρίχας και θαμπάδα. Και όλα αυτά οδηγούν στην “στασιμότητα” της ανάπτυξης. Η συχνές χημικές επεξεργασίες επίσης ταλαιπωρούν πολύ τα μαλλιά. Καλό είναι λοιπόν να είσαι φειδωλή και να επιλέγεις αποχρώσεις που δεν χρειάζονται υπερβολικά συχνές επισκέψεις στον hair colorist.

Διατροφή και lifestyle 

Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και άπαχη πρωτεΐνη πρέπει να πάρει την πρώτη θέση στην καθημερινότητα. Επίσης φροντίζεις να ενυδατώνεις τον οργανισμό πίνοντας τουλάχιστον 2 λίτρα νερό. Το στρες είναι ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας που μπορείς να χειριστείς με ασκήσεις χαλάρωσης μέσα στην ημέρα. Ενώ ο καλός ύπνος συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του οργανισμού και κατά προέκταση και ανάπτυξη των μαλλιών. 

Όσο περίεργο και αν σου φανεί ο διαλογισμός θα σε βοηθήσει να μακρύνεις τα μαλλιά σου. Σκέψου μόνο ότι σε περιόδους που το stress είναι αυξημένο το πρώτο πράγμα που παρατηρείς είναι η τριχόπτωση. Κι αν συνδυάσεις τις ασκήσεις ηρεμίας με την βιταμίνη D που λαμβάνεις τόσο με συμπληρώματα όσο και από την ήλιο αλλά και την άσκηση, το αποτέλεσμα θα σε αφήσει άφωνη. 

Συνέπεια και υπομονή

Θα πρέπει να θυμάσαι ότι κάθε οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά και με τους δικούς του ρυθμούς. Ακόμη κι αν κάνεις όλες τις κινήσεις που προτείνουν οι ειδικοί μπορεί τα αποτελέσματα να αργούν. Όταν προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου και ταυτόχρονα να τους χαρίσεις υγιή όψη μην περιμένεις να συμβεί από την μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται υπομονή. Τα πρώτα δείγματα θα κάνουν την εμφάνιση τους σχεδόν 2-3 μήνες μετά. Και οι ειδικοί σε συμβουλεύουν να βλέπεις τα μηνύματα που σου στέλνουν. Αν παρατηρείς, για παράδειγμα ότι ξαφνικά αποκτούν έντονη ξηρότητα ή λιπαρότητα θα πρέπει να αλλάξεις τη ρουτίνα περιποίησης. Στην πρώτη περίπτωση επικεντρώνεσαι  σε προϊόντα ενυδάτωσης και στη δεύτερη στην απολέπιση. Η σωστή επιλογή προϊόντων είναι ζωτικής σημασίας.

Photos: iStock

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164